Hej
potrzebuje kupic tele.
Głowne przeznaczenie to reporterka i sluby
Zalezy mi na dobrej jakości.
Rozwazam AF-S'a 80-200 i 70-200 VR I
Pierwszy niesamowicie szybki i ostrzy na każdej ogniskowej, drugi ma stabilizacje..
Który bralibyście?
Szukaj
Hej
potrzebuje kupic tele.
Głowne przeznaczenie to reporterka i sluby
Zalezy mi na dobrej jakości.
Rozwazam AF-S'a 80-200 i 70-200 VR I
Pierwszy niesamowicie szybki i ostrzy na każdej ogniskowej, drugi ma stabilizacje..
Który bralibyście?
ważne jest chyba to jakie body posiadasz. Jak FX to pierwsza opcja chyba bardziej podchodzi. Jak DX - bez znaczenia.
Fotografia to błaganie ulotnej chwili aby pozostała
drugi, bo jedna te 1/60 na 200mm to rarytas nad rarytasy
jedyne czego mojej sigmie 70-200 brakuje to tego vr, a tylko dlatego że głównie robię w raczej ciemnych miejscach.
body d2x - DX.
problem w tym ze idealny 80-200 moge miec za niecale 3500 a 70-200 moge miec za 4800 ale w stanie średniawym..
Podłącze się.
Co sądzicie o tych szkłach jako szkła portretowe. które lepsze? Myslałem o tamronie wczesniej, ale doszedlem do wniosku że wole dołożyc i miec coś co sie okazjonalnie nada do sportu![]()
"Of course, there will always be those who look only at technique, who ask „how,” while others of a more curious nature will ask „why”."
Man Ray
A jaki czas wyciągniesz na tym swoim szumiącym D2xie?
Tylko 70-200 - bez VRa to szkoda szkła kupować na taką puszkę do ślubów
Chcesz wyprobowac AF-S 80-200? W Krakowie chyba mieszkasz?
Mozesz sie sam przekonac. Moim zdaniem swietnie sie spisuje w portrecie i mniej winietuje na FX, dlatego wielu nie specjalnie poleca vr1 do FX i dlatego tez wielu profesjonalistow dopiero teraz pozbywa sie 80-200 AF-S.
Oooo byłoby świetnie, gdybyśmy mogli się umowić w Krakowie po weekendzie, to chętnie osobiście zobaczyłbym i przetestował szkiełko![]()
Skontaktuj się z nami