Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Autoportret (marcinc)

Jakoś tak mnie wzięło i pstryknąłem sobie autoportret.
    Co o nim sądzicie?
    Proszę się nie krępować jeśli coś jest nie tak walcie śmiało

p/s
    przepraszam za podpis, ale zdjęcia linkowane są z mojego bloga, a tam je zamieszczam podpisane.
    Ostatnio edytowane przez marcinc ; 02-11-2010 o 12:39

Domyślnie

sympatyczny gość
    jak dla mnie powinieneś powtórzyć kadr i pozbyć się cienia
    ostrzenie na oko będące dalej w głębi kadru też nie jest najlepszym pomysłem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cheyenne Zobacz posta
    sympatyczny gość
    jak dla mnie powinieneś powtórzyć kadr i pozbyć się cienia
    ostrzenie na oko będące dalej w głębi kadru też nie jest najlepszym pomysłem
    Dziękuję

Zdjęcie robione w pokoju z rozwiniętym tłem za plecami. Oświetlenie pokojowe plus doświetlałem lampą na statywie wyzwalaną błyskiem z wbudowanej. Zdjęcie robiła moja znajoma, która trzymała lustrzankę po raz pierwszy w swoich rękach. Ona robiła zdjęcie, a żona zasłaniała wbudowaną lampę białą kartką aby nie strzeliła błyskiem prosto na moją twarz. Cienia najprawdopodobniej pozbył bym się gdybym rozstawił dwie lampy, ale dysponuję tylko jedną. Na lampę założony był dyfuzor który trochę rozproszył i zmiękczył światło.

Dziękuję za komentarz

Domyślnie

Cień faktycznie troche przeszkadza i rzuca się w oczy.

Bez drugiej lampy też dasz rade. Użyj blendy lub wielkiego kawałka styropianu/kartki i cień masz z głowy a raczej z ramienia
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdamoN Zobacz posta
    Cień faktycznie troche przeszkadza i rzuca się w oczy.

Bez drugiej lampy też dasz rade. Użyj blendy lub wielkiego kawałka styropianu/kartki i cień masz z głowy a raczej z ramienia
    Następnym razem muszę tak spróbować zrobić. Blendy nie mam, ale za to posiadam taką osłonkę samochodową przeciwsłoneczną na przednią szybę, którą już raz wykorzystywałem w charakterze blendy i nawet się sprawdziła.
    Dzięki

Cytat Zamieszczone przez Shaiith Zobacz posta
    Fajnie naturalnie wyszło.
    Dziękuję

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinc Zobacz posta
    Zdjęcie robiła moja znajoma, która trzymała lustrzankę po raz pierwszy w swoich rękach. Ona robiła zdjęcie, a żona zasłaniała wbudowaną lampę białą kartką aby nie strzeliła błyskiem prosto na moją twarz.
    No to raczej nie jest to autoportret.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    No to raczej nie jest to autoportret.
    Wiem,wiem... poszedłem na łatwiznę
    Powinienem nadać tytuł - mój portret

p/s
    robiłem już kilka podejść do pełnego autoportretu, ale wymiękałem bo za cholerę nie mogłem trafić z ostrością.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinc Zobacz posta
    robiłem już kilka podejść do pełnego autoportretu, ale wymiękałem bo za cholerę nie mogłem trafić z ostrością.
    Mi sie udalo po okolo minucie...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

w tej chwili oceniamy pracę Twojej koleżanki
    ona również ma prawa do dysponowania tym kadrem, chyba że przeniosła je na Ciebie, ale nawet wtedy nigdy nie będziesz mógł powiedzieć że to Twoje zdjęcie (to zdjęcie z Tobą )
    to nigdy nie będzie autoportret tylko zawsze będzie to Twój portret
    tu wystawiasz zdjęcie w imieniu koleżanki
    Ostatnio edytowane przez cheyenne ; 03-11-2010 o 14:28

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów