Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Legalnosc systemu?

Czy ktos orientuje sie jak jest z legalnoscia takiego systemu?
    Przymierzam sie do zakupu wersji box, gdyz u mnie plyty glowne zmieniaja sie jak rekawiczki, zreszta cala reszta kompa tez czesto Jest to dosc tanio, jednak wiem, ze takie okazje zdarzaja sie na amazon.co.uk czy innych tego typu stronach dosc czesto.....zastanawiam sie czy brac z Polski przez allegro czy zamowic gdzies z Anglii.....dodatkowo na ebayu widzialem juz od 70 funtow.....
    Ktos wie jak wyglada sprawa legalnosci takiego systemu, zakupionego w innym kraju niz kraj w ktorym bedzie uzywany?
    Ciocia googla mowi, ze np. system z USA nie do konca jest legalny w Europie....?!
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 01-11-2010 o 16:28 Powód: ort. 'zdazaja'

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Używając jedynie rozumu, a nie prawniczej przemyślności, system zakupiony w UE powinien być legalny na terenie całej UE.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Używając jedynie rozumu, a nie prawniczej przemyślności, system zakupiony w UE powinien być legalny na terenie całej UE.
    Tylko, że produkty Microsoftu mogą sprzedawać firmy (sklepy) mające zezwolenie (zgodę) Microsoft. Inaczej, to żadnego świadczenia pomocy technicznej ze strony producenta nie będzie.

P.S.
    W całym łańcuchu dystrybucji wystarczy, że któreś z ogniw (np. dystrybutor lub hurtownia) ma takie zezwolenie.
    Inaczej, to produkt jest uważany za nielegalny.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 01-11-2010 o 10:59
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Czy ktos orientuje sie jak jest z legalnoscia takiego systemu?
    biorac pod uwage, ze sprzedajacy ma jedna zolta gwiazdke doswiadczenia, to obstawiam, ze bedzie nielegalny
    liczba falszywek krazacych w sprzedazy jest niestety spora.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Jeżeli misio wystawi fakturę? To dlaczego nie?
    BTW, posiadam laptopa sprowadzonego z US, z VHP Eng, i nie mam problemów z supportem M$ w razie potrzeby. Nie kwestionowali legalności.
    D5k & N35 & N18-105VR & N70-300VR & Sunpak PZ42X

Domyślnie

A mi się wydawało, że M$ wspiera tylko klientów biznesowych ;>
    D800 || D810
    Samyang 14 F2.8 || Sigma 24-35 F2 || Sigma 85 1.4 A || Tamron 70-200 F2.8 G2
    https://wedd.photo/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t0m3k Zobacz posta
    A mi się wydawało, że M$ wspiera tylko klientów biznesowych ;>
    Nie tylko, nie wspiera OEM.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pythondancer Zobacz posta
    Jeżeli misio wystawi fakturę? To dlaczego nie?
    BTW, posiadam laptopa sprowadzonego z US, z VHP Eng, i nie mam problemów z supportem M$ w razie potrzeby. Nie kwestionowali legalności.
    O tym slyszalem.....wiec moze warto

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Nie tylko, nie wspiera OEM.
    Dokladnie, jedna z zalet wersji Box jest wspacrcie pomocy technicznej

Domyślnie

a tak naprawdę to po co Ci wsparcie ze strony microsoftu?? od 4 lat jadę na systemach windows z licencją MSDN ( dla studentów) i jeszcze ani razu nie korzystałem z tego wsparcia, bo i po co?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawar Zobacz posta
    a tak naprawdę to po co Ci wsparcie ze strony microsoftu?? od 4 lat jadę na systemach windows z licencją MSDN ( dla studentów) i jeszcze ani razu nie korzystałem z tego wsparcia, bo i po co?
    Szczerze powiem, ze nie wiem po co, mialem XPka home edition wersje box i nigdy nie potrzebowalem ich pomocy.....tak czy inaczej musze zmienic oprogramowanie na wersje box.....ile mozna sie prosic o aktywacje i sciemniac, ze padla plyta

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów