Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Domyślnie

Tak się dzieje, jeśli podczas instalacji partycja nie jest ustawiona jako aktywna. Teraz już tego nie zmienisz. Da się to zrobić kombinując z ghostem.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Tak się dzieje, jeśli podczas instalacji partycja nie jest ustawiona jako aktywna. Teraz już tego nie zmienisz. Da się to zrobić kombinując z ghostem.
    Zainstalowałem jeszcze raz, tym razem ustawiając aktywną partycję dla XP. Teraz wszystko działa, jak należy. Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cinspire Zobacz posta
    Widziałem, że męczysz maszynę wirtualną.
    I co, to nie jest lepsze rozwiązanie, niż stawianie systemu "obok"?
    Ja korzystałem z Virtual Box'a jak leciałem na Ubuntu (na wirtualnym był xp).
    Śmigało to całkiem przyzwoicie (było mi głównie potrzebne do programowania w Visual Studio i photoshopa).
    I było całkiem nieźle. Chyba, że jakaś mega-aplikacja jest potrzeba, która żre zasoby.
    Ale u mnie PS cs4 leciał całkiem nieźle. Nawet jak miałem 1gb ramu dało się przeżyć. Po dołożeniu było już naprawdę dobrze (choć wielkości plakatowych nie obrabiałem wtedy).

Niewątpliwy plus był taki, że na jednym pulpicie Ubuntu normalnie mogłem sobie pracować. A w miarę potrzeby na drugim odpalałem Xp i mogłem się pomiędzy nimi przełączać.
    Przy dwóch systemach postawionych "obok" może to być uciążliwe, jeśli chce się dla jednego programiku włączyć.
    No i VirtualBox pozwala m.in. na przekazywanie schowka w obie strony, można sobie podmontować odpowiednie foldery jako dysk w xp itd.
    Mam SAS'a w wersji nie obsługiwanej przez Win7, a w maszynie wirtualnej idzie, jak krew z nosa, jak się większą bazę danych przerabia. Poza tym, jak rootowałem telefon z Androidem to wirtualizacja USB nie działa tak, jak trzeba. Z tego też powodu nie mogłem zaktualizować firmware w karcie PCMCIA Optiona. Do większości zastosowań pewnie maszyna wirtualna byłaby ok ale czasem się coś trafi co nie działa.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów