Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: STARachowice

Domyślnie STARachowice

3 "podkręcone" kadry z pozostałości po zakładach STAR w Starachowicach. Miejsca nie tknięte jeszcze przez zarząd MAN. Zapraszam do komentowania.

01.

02.

03.

Domyślnie

Bardzo fajny klimat. 1 i 3 są fajne kadrowo. Składałeś je z kliku ekspozycji czy pojedyncze "podkręcane"?
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Hdr'em (programem dostępnym u nas na forum) potraktowana pojedyńcza klatka co by wydobyć większy brud.
    Ostatnio edytowane przez wolnyslimak ; 28-10-2010 o 15:38

Domyślnie

a to architektura ??
    Dobre kadry zdjęć o niczym :/

Domyślnie

Bardzo udane zdjęcia. Technicznie dla mnie bez zastrzeżeń. Bardzo lubię takie klimaty. 2 świetny motyw. Kojarzy się z niezłą jatką Jeżeli masz więcej zdjęć z tego miejsca to pokaż.
    D60 + S10-20, T55-200, 18-55 VR, Nissin Di622, kilka szkieł M42

Domyślnie

Trójka ma super klimat opuszczonego budynku, ale to na widok dwójki aż ciarki przechodzą.

Domyślnie

a mi się podobają umywalki - ogólnie fajna obróbka

Domyślnie

Dla mnie numer 2 do kosza, nie ma klimatu. NUmer 3 broni sie bardzo dobrze jedyna rzecz jaka mi sie nie podoba to krzysło na pierwszysm planie, psuje odbior, bo odwraca uwaga od hali. wywal krzeslo bedzie jeszcze lepiej.
    Jeszcze jedna rada/propozycja. Czasmi przejezdzam przez Starachowice, i powiem Ci ze macie tam fajny industrialny klimat, jest tam taka objazd teraz jadac od statoila w strone skarzyska jest skret w prawo na jakies zaklady tam jest tymczasowa droga na Radom chyba, bo tory remontuja. Jadac wzdłuż masz super architekture po prawej stronie po jakiejs nie wiem walcowni czy cos w tym stlu z chyba dobrze zachowanym komitem. budynek opuszczony z XIX wieku chyba z czasow manufaktury. Bardzo ciekawa architektura. Jak tam mieszkasz to pewnie wiesz o czym mowie. bardzo fajny motyw do przyfocenia (takie to chyba tylko teraz w lodzi lub na slasku mozna zobaczyc) z wykorzystaniem HDR, albo zrobienia jakiejs bardziej agresywnej obrobki w BW. Teraz dodatkowo pogoda sprzyja ku temu, Niebo jest pochmurne wiec mozna to tez wykorzystac
    Nikon D90, N50 1.8, Tamron 18-270 PZD
    Mój blog o foto: http://mrlir.wordpress.com/ , trochę presetów, fotek, itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrLiR Zobacz posta
    Dla mnie numer 2 do kosza, nie ma klimatu. NUmer 3 broni sie bardzo dobrze jedyna rzecz jaka mi sie nie podoba to krzysło na pierwszysm planie, psuje odbior, bo odwraca uwaga od hali. wywal krzeslo bedzie jeszcze lepiej.
    Jeszcze jedna rada/propozycja. Czasmi przejezdzam przez Starachowice, i powiem Ci ze macie tam fajny industrialny klimat, jest tam taka objazd teraz jadac od statoila w strone skarzyska jest skret w prawo na jakies zaklady tam jest tymczasowa droga na Radom chyba, bo tory remontuja. Jadac wzdłuż masz super architekture po prawej stronie po jakiejs nie wiem walcowni czy cos w tym stlu z chyba dobrze zachowanym komitem. budynek opuszczony z XIX wieku chyba z czasow manufaktury. Bardzo ciekawa architektura. Jak tam mieszkasz to pewnie wiesz o czym mowie. bardzo fajny motyw do przyfocenia (takie to chyba tylko teraz w lodzi lub na slasku mozna zobaczyc) z wykorzystaniem HDR, albo zrobienia jakiejs bardziej agresywnej obrobki w BW. Teraz dodatkowo pogoda sprzyja ku temu, Niebo jest pochmurne wiec mozna to tez wykorzystac
    Nie wiem czemu mnie zaliczasz do Starachowiczan skoro mam napisane jak byk, że Radomianinem jestem. No ale wszystko jedno. Wydaje mi się, że piszesz o muzeum techniki: http://www.ekomuzeum.pl/?t=1 Bardzo chcę tam zrobić reportaż ale właśnie poprzez powyższy objazd o którym piszesz muszę swoje chęci odłożyć na później. Wszystkim Wam bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarze. Pozdrawiam

04.

Uprawnienia umieszczania postów