Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Lisc - pierwsze starcie.

Witam.
    Kilka dni temu kupilem swoja pierwsza lustrzanke i jak narazie probuje sie z nia troche zapoznac ale pierwszy spacer juz za nami.
    1.2.
    Srednie wiem ale mi sie podobaja. Kazdy mial ciezkie poczatki:/ Ale opinie chetnie wyslucham. Przez cala instrukcje jeszcze nie przebrnalem. Mam nadzieje w weekend sie z nia uporac. Pozdrawiam

Domyślnie

No też kiedys sobie kupiłem lustro. Na pierwszy strzał poszło wszystko co się rusza, lub nie 2 karty po 4 gb wytrzaskane w godzine. W domu rozpacz, wszystko co tam było nadawało się na kosz
    Nauka zawsze uczy i trza sobie zdać pytanie po co kupiłem lustrzanke Ja dla ptaków.

Myśle że też sobie zadałeś takie pytanie, powodzenia przy robieniu kolejnych fot
    Warto czasem zajrzeć w różne tematy i pooglądać co inni pokazuja
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Powodzenia i wytrwałości.
    D90 | N35 | S10-20
    <a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borbet Zobacz posta
    Powodzenia i wytrwałości.
    Cytując kolegę, aby ,,letko" nie było. Motyw jesiennego liścia z kroplami wody jest fajny i można nawet przyjąć, że w tym zdjęciu poradziłeś sobie z GO. Nie wiem czy kolorystyka tego zdjęcia Cię zadowala. Dla mnie jest zbyt mało słońca, kontrastu i nasycenia kolorów - krople wody jako motyw przewodni w ogóle nie są wyeksponowane i raczej nie widać żeby się w nich niebo odbijało. Drugie zdjęcie to już raczej się zupełnie pogubiłeś. Dla mnie zdjęcia wyglądają jakby były nie obrobione. Równolegle do studiowania instrukcji musisz także nauczyć się obrabiać zdjęcia - doskonałych przykładów na forum znajdziesz wiele. Poniżej przykłady jak obróbka zmienia zdjęcie - oczywiście To ty kształtujesz formę ostateczną.
    Witam na forum
    Pozdrawiam
    Mariusz
    1
    2
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez razza Zobacz posta
    Cytując kolegę, aby ,,letko" nie było. Motyw jesiennego liścia z kroplami wody jest fajny i można nawet przyjąć, że w tym zdjęciu poradziłeś sobie z GO. Nie wiem czy kolorystyka tego zdjęcia Cię zadowala. Dla mnie jest zbyt mało słońca, kontrastu i nasycenia kolorów - krople wody jako motyw przewodni w ogóle nie są wyeksponowane i raczej nie widać żeby się w nich niebo odbijało. Drugie zdjęcie to już raczej się zupełnie pogubiłeś. Dla mnie zdjęcia wyglądają jakby były nie obrobione. Równolegle do studiowania instrukcji musisz także nauczyć się obrabiać zdjęcia - doskonałych przykładów na forum znajdziesz wiele. Poniżej przykłady jak obróbka zmienia zdjęcie - oczywiście To ty kształtujesz formę ostateczną.
    Witam na forum
    Pozdrawiam
    Mariusz
    Dziekuje za konstruktywna krytyke Zdjecia sa nie obrobione bo jak narazie jest to jeszcze wieksza magia niz robienie zdjec, ale wszystko swoim czasie. I na to przyjdzie pora.
    ps podoba mi sie Twoja wersja tego zdjecia. eh jeszcze duzo pracy przedemna.

Uprawnienia umieszczania postów