Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: POMOCY d90

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bolesławiec

Unhappy POMOCY d90

Mam wielki problem, mam nikona d90 + 18-105. Czasem migalo mi f-- na wyswietlaczu, ale czytalem ze tak to bywa w tych modelach, wiec sie nie martwilem, kiedys jak wyciagalem go z torby to sam wyczepil mi sie obiektyw, ale myslalem ze moze nacinalem guzik od odczepiania niechcaco podczas wsadzania do torby. Ale dzisiaj robiac zdjecia w domu wyczepil mi sie sam obiektyw podczas zmieniania ogniskowej, nie wiedzialem co mam łapac i polecialo wszystko. Z aparatem wszystko prawie wszystko wporzadku, tylko wylamala sie klapka od baterii, ale w obiektywie wylamały sie wszystkie zaczepy te za ktore trzyma sie on aparatu. Czy komus sie tak juz stalo, gwarancja to obejmie??

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Gwarancja takich rzeczy jak uszkodzenia mechaniczne nie obejmuje w przypadku zadnego sprzetu. Jaki moze miec wplyw firma Nikon na to, ze nie powiesiles aparatu na szyi i upusciles go na ziemie? Co do samoczynnego odpinania sie obiektywu watpie bys prawidlowo go podpinal. Pewnie nie byl do konca dokrecony. Co do upadku i polamania bagnetu to pewnie sie jednak calkiem ten obiektyw nie odkrecil?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bolesławiec

Domyślnie

A jaki moze byc koszt naprawy sprzętu, lepiej wysyłać do serwisu czy oddac gdzies do firmy naprawiającej takie rzeczy?

Domyślnie

gwarancja raczej nie, może jak uwierzą..., że robiłeś zdjęcia w podskokach i tworzywo nie wytrzymało
    Swoją drogą jak się usłyszy charakterystyczne 'klik', to raczej zgubić obiektyw można tylko przez wadę konstrukcyjną (Oo) ..?!

Było już raz o na forum jak dziewczynie spadł aparat wraz ze statywem (podobne uszkodzenia) poszukaj
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bolesławiec

Domyślnie

Klik było na pewno, poza tym chodzilem wczoraj caly dzien z aparatem po miescie i nic sie nie odczepiło, a nie odłączałem obiektywu od aparatu juz dosc długo, bo mam tylko ten jeden, wiec moze mozna liczyc na uznanie wady konstrukcyjnej.

Domyślnie

Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych. Można dokupić sam bagnet, w cenie 65 zł w tej firmie: http://fototech-serwis.pl/search.php..._search=Szukaj
    d90|n85|n18-105|n70-300|SB-900|velbon sherpa 600 i jesze parę drobiazgów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xssnake Zobacz posta
    (...) w obiektywie wylamały sie wszystkie zaczepy te za ktore trzyma sie on aparatu. (...)
    Jak Ty to zrobiłeś?
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lodzermensch Zobacz posta
    Jak Ty to zrobiłeś?
    Jak to jak? Gdy upadnie aparat z niedokreconym obiektywem, upadnie tak, ze pierwszy z podlozem zetknie sie obiektyw elementy plastikowego bagnetu wylamuja sie.

Kolega ma raczej nikle szanse na uznanie wady konstrukcyjnej jezeli takowa miala miejsce bo po takim upadku i uszkodzeniach raczej ciezko byloby stwierdzic istnienie takiej wady. Zatarly sie ewentualne dowody.
    Ostatnio edytowane przez Blasius.G ; 23-10-2010 o 13:38

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bolesławiec

Domyślnie

Tadeusz60, dzieki za link, chyba zamowie, bo mysle ze w serwisie beda chcieli duzo. A jeszcze jedno pytanie, klapke zamykania baterii mozna gdzies dostac taniej niz z tej firmy za 90,-? Ten bagnet chyba w warunkach domowych bez problemu sobie sam wymienie??

lodzermensch... sam nie wiem jak to sie stalo, jak spadało to nie wiedzialem co sie dzieje, na szczescie upadl z wysokości max 1m, wiec nie ma duzych strat.
    Ostatnio edytowane przez xssnake ; 23-10-2010 o 13:47

Domyślnie

A jesteś pewien że z obiektywem wszystko w porządku i w ogóle warto w niego inwestować?
    D7100+11-16 2.8; 35 1.8; 17-55 2.8; 70-200 2.8 VC

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów