Szukaj
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
a gdzie błękity i zielenie?![]()
Świetne, naprawdę.
Troszkę mi przeszkadza złudzenie, że leci w lewo, a domyślam się , że tak idzie linia brzegowa.
Tylko czekać jak coś się wynurzy.
Jak zwykle - intrygujące na całego.
Ode mnie gratki.
To nie jest zdjęcie oparte na kontrastach chromatycznych, tylko na kontrastach teksturZdjęcie przedstawia wizję wędrówki przez zaświaty. Mamy tu wyraźne oddzielone kompozycyjne trzy strefy, odpowiadające Piekłu, Czyśćcowi i Rajowi, oczywiste nawiązanie do "Boskiej Komedii" Dantego Alighieri.
Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 21-10-2010 o 23:26
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Zbyt sielankowo jak na Jack'a Torrance'a...![]()
LED ZEPPELIN
Zdradziły Cię te cztery akcenty kompozycyjne grup drzew, które wraz z otaczajacymi je pięcioma strefami pustki dają liczbę dziewięć. U Dantego Piekło, Czyściec i Raj mają po dziewięć poziomów, co stanowi odwołanie do Boskiej Trójcy (trzy po trzykroć = dziewięć). Rytmy dzielące przedstawienie kompozycyjnie na trzy, wraz akcentami wprowadzajacymi dziewięć stref w świetle ogólnie znanej czynią interpretację całkowicie oczywistą.
Obiecałem sobie że już nie będę komentował Twoich zdjęć, albowiem ich tematyka i wykonanie zdecydowanie odbiega od przyjętych przeze mnie standardów....Ale nie wytrzymałem i w pierś się biję....Po psiej serii, zardzewiałej przyczepie i trzepaku kolejny raz tracę wiarę w obiektywną ocenę prac na tym forum. Przecież to zdjęcie jest o niczym....Nic totalnie tam się nie dzieje i nie pociąga ani kolorystyką ani kadrem......
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Skontaktuj się z nami