Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Photohop i "snap"

Stanąłem właśnie przed nie lada wyzwaniem -- muszę "pociąć" layout strony www dostarczony mi w .psd
    Elementy kontrasowe, ciemne, z dobrze widocznymi krawędziami da się łatwo wycinąć z wykorzystaniem slice/crop i włączony snapowaniem. Jednak elementy ledwie szare, ledwie widoczne -- snap nie działa za dobrze; czasami w zasadzie wcale.
    Nawet na powiększeniu na którym widzę siatkę pikselową.

Czy można temu jakoś zaradzić? Używanie snapowania bardzo pomaga przy wycinaniu i chciałbym z tego korzystać.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Nikt, nic? :-/

To nieco kaszana, bo z problemem nadal walczę...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Nie rozumiem za bardzo pytania. Snap w PS przyciaga do obiektow, a nie kolorow.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Nie rozumiem za bardzo pytania. Snap w PS przyciaga do obiektow, a nie kolorow.
    1. Jest narysowany prostokąt z zaokrąglonymi rogami (czyli np. button)
    2. Jeśli jest czarny/ciemny - snap idealnie przyciąga narzędzie typu crop do _zewnętrznej_ krawędzi, czyli zgodnie z moją intencją.
    3. Jeśli jest jasnoszary - snap przyciąga co najwyżej do wewnętrznej krawędzi, albo w ogóle nie przyciąga.

Nie wiem. Być może to zależy od czegoś innego, niż od koloru krawędzi. Ale nie znalazłem innej prawidłowości.
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Kolor nie ma nic do rzeczy! Zapodaj screeny, bedzie klarownie
    ps. Jak button, jako obiekt, moze miec dwie krawedzie (zew. i wew.)? Nie mowimy tu o kolorze. Chyba, ze masz maski lub sciezki obciecia.
    Warto sobie ulatwic prace uzywajac prowadnic (linijek).
    Ostatnio edytowane przez docxxx ; 22-10-2010 o 12:31

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Kolor nie ma nic do rzeczy!
    Zgadza sie. Snap przyciaga do krawdzi obiektu a nie do koloru. Zrob sobie bitmape czerwonego prostokata na bialym tle i sprawdz czy bedzie przyciagac.

Snap do nie jest detekcja kontrastu tylko krawedzi obiektu.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Messer, jak chcesz przyciagac "do pixela" to trzymaj Shift przy przesuwaniu prowadnicy. To bardzo pomocne przy cieciu materialu na potrzeby www.

Uprawnienia umieszczania postów