Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Domyślnie Pogrzeb 18. ofiar wypadku

Ostatnio edytowane przez swider ; 18-10-2010 o 12:22 Powód: Źle podlinkowane zdjęcia.

Domyślnie

Najlepiej byłoby nie komentować ale 2 w szczególności łapie za serce.
    [*]
    D90 | N35 | S10-20
    <a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>

Domyślnie

pewnie się narażę....
    fotograficznie ok, nawet bardzo ok.... ale kojarzy mi się ze szmatławcami typu fakt....
    oczywiście z takimi poglądami kariery jako paparazzi nie zrobię, ale są dla mnie takie momenty gdy aparat trzyma się obiektywem w dół.....
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Hmm... a nagrody World Press czy Grand Press to wygrywają zdjęcia z festynów rodzinnych? 1. miejsce w ubiegłym roku w kategorii wydarzenia http://1.1.1.3/bmi/www.grandpresspho...41T1K1_010.jpg . 1. miejsce w 2009 roku http://www.grandpressphoto.pl/galler...p/W2VELOCE.jpg itp itd.

Domyślnie

to jest jakis argument, ale moich poglądów nie zmieni...
    zdjęcia z górnej półki, ale motywacja ta sama
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Zdjecia mialy wywolac emocje w czlowieku i ze mna nr 2 cos takiego wlasnie zrobilo. Szczegolnie po zdjeciu 1, ktore pokazuje "jakies tam" trumny. Przewijam w dol, a tutaj autentyczny smutek. Chyba o to chodzi w fotografii.

bth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasiu102 Zobacz posta
    Hmm... a nagrody World Press czy Grand Press to wygrywają zdjęcia z festynów rodzinnych? 1. miejsce w ubiegłym roku w kategorii wydarzenia http://1.1.1.3/bmi/www.grandpresspho...41T1K1_010.jpg . 1. miejsce w 2009 roku http://www.grandpressphoto.pl/galler...p/W2VELOCE.jpg itp itd.
    Przywołując taki argument warto również wspomnieć, że cały czas toczy się dyskusja, czy to dobrze że właśnie takie zdjęcia są nagradzane. I czy kolejne nagrody nie są zachętą dla fotografów, aby skupiali się na podobnych kadrach, nie szukając reportażu głębiej.

We wrzuconym przez Ciebie secie emocje są - i to dosłowne. Rozpacz, smutek, łzy, wszystko to jest na zdjęciach, bo wszystko było jak na wyciągnięcie dłoni. Ja mam z nimi tylko jeden problem - to był pogrzeb, nie wojna! Po obejrzeniu zdjęć miałem nieprzyjemne wrażenie, jakbym czytał list adresowany do kogoś innego. Oczywiście nie musisz się z moją oceną zgadzać, to raczej garść wrażeń.

Kadrowo, technicznie bez zarzutu.

Domyślnie

Ale to już nie był zwykły pogrzeb. Nie czaiłem się w krzakach za krzyżem. To tak jak z pogrzebami ludzi znanych. Nikt się nie dziwi, że na pogrzebie są foto, operatorzy. W mowie na cmentarzu biskup dziękował mediom za relację z tego wydarzenia. Na pogrzebie były największe agencje informacyjne Reuters, AP, PAP. Największe dzienniki Fakt, Super Express, Gazeta. Zresztą w dwóch pierwszych opublikowane zostało foto nr 6.
    Takie jest życie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kux Zobacz posta
    pewnie się narażę....
    ... ale są dla mnie takie momenty gdy aparat trzyma się obiektywem w dół.....
    Jestem tego samego zdania, a tłumaczenie przeciez inni tam tez byli jest tak jak tłumaczenie ludzi którzy kamieniuja cudzołożnice. No przecież oni tez rzucają.

Zmarł mi ktos b.b.bliski i gdybym kogoś złapał na publicznej reprodukcji zdjęć, postarałbym się aby więcej tego nie robił.

Chyba nie masz bladego pojęcia jakimi uczuciami są targani ludzie przy takiej okazji... i jak sie poczują po jakimś czasie jak znajdą swoje zdjęcia gdzieś w przestrzeni...

Czy dziecko na zdjęciu 2, a dokładnie rodzic jego wie o tym zdjęciu? Masz zgodę na publikację?

Co innego zdjęcia ogólne z całej ceremonii, są dla hien które chcą się na czymś wybić typu gazety szmatławce czy rozgłośnie tv czy radiowe które żyją dzięki sensacji...

Pzdr
    D600 , N50/1,4 , , To16-28/2,8 , N24-70/2,8 , N28-300 , S70-200/2,8 , N70-300, S150-500 , itd...

Ludzie marzą o Aniołach, ja miałem jednego Krabbika w ramionach...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bth Zobacz posta
    Ja mam z nimi tylko jeden problem - to był pogrzeb, nie wojna! Po obejrzeniu zdjęć miałem nieprzyjemne wrażenie, jakbym czytał list adresowany do kogoś innego. Oczywiście nie musisz się z moją oceną zgadzać, to raczej garść wrażeń..
    To jest czysta hipokryzja i p...nie głupot. Jaka jest różnica między wojną, a pogrzebem? I co jest winien fotoreporter? Te zdjęcia nie są wynikiem lubowania się w babraniu w cudzym cierpieniu przez fotografa, to odbiorcy oczekują tego typu taniej podniety.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów