Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie Wpadki/historie fotograficzne

Witam, po długiej nieobecności spowodowanej problemami zdrowotnymi.
    Wróciłem po pół roku fotograficznej przerwy.

Zaczniemy od naszych fotograficznych wpadek, czy to podczas sesji, czy w ogóle.

Ja na początek:

Współpracuję z pewnym studiem. Ostatnio pojawiła się klientka ze świnką morską, "klientem" była ta właśnie świnia.
    W wykonaniu już kilku ciekawych kadrów do studia wszedł kolega.

(Darek wchodzi)
    Darek: O, wsinia!

Niby przejęzyczenie, ale dostałem takiego ataku śmiechu, że aż się poryczałem, klientka zresztą też nie mogła się od śmiechu powstrzymać...

A Wy mieliście jakieś śmieszne fotograficzne wpadki/historie?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 14-10-2010 o 09:25 Powód: pis. (Naszych->naszych, "z resztą")
    D80 + Nikkor 18-135mm + Sigma 70-300mm + Helios-44M-4 2/58

Domyślnie

Ja miałem setki razy różne wpadki. Robiłem sesję do jakiejś reklamy czy katalogu. Wtedy jeszcze studiowałem, więc skończyłem film, przeprosiłem modelki i skoczyłem na anglistykę na jakieś zaliczenie czy egzamin. Po jakimś czasie wróciłem, wziąłem aparat do ręki i trzaskam, trzaskam, modelki się prężą, ja trzaskam... Potem się kapnąłem, że zapomniałem włożyć film.

Fajniejsze niż to ze świnką morską

A niedawno przedstawiałem umowę klientowi i pokazywałem, że jest napisana krótko 'bez bełkotu prawniczego, którego sami genialni prawnicy nie rozumieją'. Zapomniałem, że to zdjęcia dla kancelarii prawnej. Spojrzenie prawnika było bezcenne.

Ja generalnie mam ciężki dowcip, więc z klientami balansuję na granicy przyzwoitości na co dzień.

Kiedyś dziewczynie, której dopiero co zmarła matka powiedziałem: więcej życia, nie stój jak sierota...

Mógłbym mnożyć takie swoje przykłady
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 14-10-2010 o 09:25 Powód: "różna wpadki"

c-man
    Gość

Domyślnie

Był taki wielki wątek o wpadkach, ale to już kilka lat temu... Nie mogę go kurcze odkopać...
    Może ktoś z modów pamięta?
    Np. rabijki opisywał w nim jak wpadł pod pociąg robiąc zdjęcia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdamC Zobacz posta
    W wykonaniu już kilku ciekawych kadrów do studia wszedł kolega.
    Jak się wchodzi w wykonaniu?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez clostermann Zobacz posta
    Np. rabijki opisywał w nim jak wpadł pod pociąg robiąc zdjęcia...
    to rzeczywiście niezła wpadka. foty jakies były z tego ?

c-man
    Gość

Domyślnie

Jakieś chyba były, ale pewnie rozmazane...

Domyślnie

ISO1000 w ostrym słońcu....
    Jakoś tak wyszło, że skupiając się na kadrze nie zauważyłem w wizjerze, że mam wysokie ISO i komunikat informujący o prześwietleniu...
    Na szczeście robiłem w NEF i dało się część zdjęć uratować

Domyślnie

oj - z ISO to ja tez miałem kilka historii. Napieprzałem foty młodym wychodzacym z kościoła na 1/4000sek Raz podczas nakładania obraczek zobaczyłem to czego nikomu nie zyczę - migające FULL na wyświetlaczu (na szczeście pracujemy we dwójkę - więc luzik).

Domyślnie

A mnie byk przegonil z pleneru bo byl zazdrosny o swoje piekne krowki...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

pamiętam byl kiedyś podobny wątek, ale nie mogę odszukac ale piszcie, piszcie, ciekawie się to czyta

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów