Witam.
Wiem, że tą lampę można podpiąć za pomocą odpowiedniego adapteru do aparatów różnych producentów (dla mnie ważne - mam Canona i Nikona), ale nie znalazłem informacji, czy współpracuje ona z lampami systemowymi w trybie slave. Zadzwoniłem więc do ich dystrybutora, a tam powiedzieli, że jeśli chcę pracować z lampą zewnętrzną w tym trybie, to muszę kupić dwa Metze. Jednego dać na stopkę, a drugiego gdzie chcę. Muszę tylko kupić osobny adapter dla C i N. Na lampach się za bardzo nie znam (ogólnie jeszcze niewiele wiem), ale dla mnie jest to mało logiczne. Skoro jedna może sterować drugą, to dlaczego nie mogę sterować nimi czymkolwiek innym, z czym jest kompatybilna... No chyba, że ona nie ma funkcji slave, a my się po prostu nie dogadaliśmy
Stąd moje pytanie do osób używających tej lampy: Czy ona może działać w trybie slave i być obsługiwana lampą wbudowaną (w przypadku Nikona) jak i zewnętrzną (np. SB-900, albo EX 580), czy jednak nie?
Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Super by było jakby odezwał się ktoś używający jej w dwóch systemach i podzielił się swoimi spostrzeżeniami.
Pozdrawia,
Piotrek.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami