Close

Strona 14 z 46 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 459

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Buli1111 Zobacz posta
    Dzięki Bullter, lecz chyba się nie zgodzę co do tej 46. według mnie kolory są prawidłowe,natrafiłem na takiego modela już kilka razy i zawsze miał ubarwienie takie brudno brązowe, a nasycenia w PS nie będe podnosił, bo po co będe przekłamywał obraz
    Nikt nie mówi tu o przekłamywaniu i podkręcaniu kolorów. Mając na myśli "niedoświetlony" myślałem o doświetleniu blendą. Wg. mnie ten model wygląda tak...pozwolę sobie dać link do mojej foty. Światło zastane, model doświetlany srebrzanką.
    http://www.digart.pl/zoom/5713176/006.html

W razie wątpliwości służę jednym nefikiem z popełnionej serii, oraz nastawą użytą w nx2.

Pozdrawiam .
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Wczoraj dałeś mi trochę do namysłu, z tym nie doświetleniem i dziś odkopałem coś takiego
    Może nie jest tak mistrzowsko doświetlony jak twój z digartu, ale jest już inna kolorystyka.
    P.s 80% zdjęć wykonanych na tych modelach powychodziło z takimi kolorami jak 46.(problem chyba tkwi w b.doświetleniu).
    Twoje Nefa chętnie zobacze o ile to możliwe,
    47.
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 04-01-2011 o 17:31

Domyślnie

47- ładna kolorystyka, światło również.
    Białe partie, a powinno się raczej napisać srebrne są ciut przepalone. Też mam z tym problem, nie wiem jak "dziada" ugryźć, aby oddać tą srebrzankę. No ale od czego mamy głowę, trzeba poszukiwać nowych rozwiązań w doświetlaniu. Pracuje nad tym .
    Podsumowując...osobiście uważam po zanalizowaniu kilkudziesięciu nefów z megapuchy d700 że... światło jest najważniejsze, to ono kreuje i wydobywa detal. Puszka choćby najdroższa sama z siebie nie potrafi tego zrobić .
    Paczka poszła .

Domyślnie

Wiem co by moglo pomoc. Miec slonce za plecami, a modela doswietlac promieniami slonecznymi puszczonymi przez dyfuzor z woreczka foliowego
    Ostatnio edytowane przez bulinko ; 06-10-2010 o 12:39

Domyślnie

Już nie mogłem edytować więc będe dublował.
    Z tym modelem już troche walczyłem, by odpowiednio doświetlić, próbowałem srebrnej, złotej i białej blendy. Efekty był zazwyczaj podobne, albo przepalone albo niedoświetlone i tak jak wspomniał w w/w poście mógł by pomóc dyfuzor
    P.s Czy ja dobrze zrozumiałem, czy ty też niedługo staniesz się posiadaczem d700( nie lepiej, by było poczekać do lutego, ceny niższe, a sezon makro i tak się kończy?)
    Prawdziwy wyścig zbrojeń w dziale Makro

Domyślnie

Skoro trudno jest z nefów wyciągnąć detale ze świateł, to może spróbować delikatnie niedoświetlić i próbować wyciągać cienie?
    Nikon D69 Turbo.

Domyślnie

Z tego samego pleneru, tylko inaczej doświetlane...
    Tutaj w użyciu 1 biała kartka+ delikatnie srebrna, niby to samo, ale jest już detal

48.
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 03-01-2011 o 14:46

Domyślnie

Wiem co by moglo pomoc. Miec slonce za plecami, a modela doswietlac promieniami slonecznymi puszczonymi przez dyfuzor z woreczka foliowego
    Generalnie metod "krycia" jest wiele, woreczek foliowy jest jedną z nich. Czy jest najlepszy - osobiście myślę że nie. Zapewne istnieją materiały lepsze które czekają na nasze odkrycie . Potrzebny jest czas...którego tak brakuje.

Czy ja dobrze zrozumiałem, czy ty też niedługo staniesz się posiadaczem d700( nie lepiej, by było poczekać do lutego, ceny niższe, a sezon makro i tak się kończy?)
    Prawdziwy wyścig zbrojeń w dziale Makro
    Och, nie . Próbowałem okrężnie napisać, że wcale nie ma takiej przepaści w detalu miedzy D90 a D700.
    Jeśli można ją zmierzyć procentowo stawiam tą różnice a poziomie 20%. Czy watro dopłacać, myślę że na dzień dzisiejszy nie. Za to potencjał doświetlania jest wielki i zapewne nie do końca jeszcze odkryty. Wierzę że jest to główny klucz do drzwi zwanymi detalem. Dlatego po początkowym zachłyśnięciu się mocą d700 odpuszczam i szukam nowej drogi dla siebie, zostając przy dotychczasowym sprzęcie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bullter Zobacz posta
    Generalnie metod "krycia" jest wiele, woreczek foliowy jest jedną z nich. Czy jest najlepszy - osobiście myślę że nie. Zapewne istnieją materiały lepsze które czekają na nasze odkrycie . Potrzebny jest czas...którego tak brakuje.
    Tu się zgodzę, napewno są lepsze materiały.
    W kolejności można sprawdzać, papier śniadaniowy, zwykłą kartke papieru, czy też jakąś mleczną plekse...
    Materiałów jest sporo i tak jak napisałeś czekają na odkrycie.

Cytat Zamieszczone przez Bullter Zobacz posta
    Och, nie . Próbowałem okrężnie napisać, że wcale nie ma takiej przepaści w detalu miedzy D90 a D700.
    Jeśli można ją zmierzyć procentowo stawiam tą różnice a poziomie 20%. Czy watro dopłacać, myślę że na dzień dzisiejszy nie. Za to potencjał doświetlania jest wielki i zapewne nie do końca jeszcze odkryty. Wierzę że jest to główny klucz do drzwi zwanymi detalem. Dlatego po początkowym zachłyśnięciu się mocą d700 odpuszczam i szukam nowej drogi dla siebie, zostając przy dotychczasowym sprzęcie.
    Tak wspomniałeś, o tej D700, że pomyślałem...,,kurde kolejny kupuje D700''
    Z tą różnicą d700 i d90 to muszę wierzyć ci na słowo, bo d700 nawet na oczy nie widziałem, a z D90 w makro bawię się dopiero od lipca br. , więc jeszcze sporo odkryć przedemną związanych z tą puszką
    Z doświetleniem, też się zgodzę, działam tylko i wyłącznie na świetle zastanym, więc wiem jaka jest różnica między prawidłowo doświetlonym modelem, a doświetlonym byle jak.
    Mówi się że ,,diabeł tkwi w szczegółach'' i chyba to idealnie pasuje do w/w zdań.
    Zapewne ty wiesz dużo więcej nad pracą w zastanych warunkach, więc zostaje mi tylko oglądać twoje prace i słuchać cennych rad

Domyślnie

Heh tak czy inaczej te ostatnie foty są bdb jakości

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Strona 14 z 46 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów