Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Angry Problem z virusem (komputerowym ;))

Może ktoś się już spotkał z tego typu problemami:

- żaden antyvirus (próbowałem Avast'a, 30-to dniowe wersje testowe NOD32 i Kaspersky 2010), antyspyware itp. nie chcą się aktualizować,
    - bardzo często (teraz właściwie to za każdym razem) po kliknięciu w jakiś odnośnik na forum, Firefox otwiera mi drugie okno z adresem: http://205.234.231.38/after.php?type....nikoniarze.pl,
    - opisywany już kiedyś w moim wątku problem z FF i nieotwieraniem onet'u i wielu innych stron (wiesza się przeglądarka na google-analytics).

Miał ktoś do czynienia z taką hecą albo ewentualnie wie co robić?

PS.
    Ja sądzę, że miesza coś z DNS'ami, ale pewności nie mam. Skanowałem komputer wyżej wspomnianymi programikami -- nic nie wykryły.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 05-10-2010 o 10:32
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

ad-aware powinien pomoc.

Domyślnie

Coś tam znalazł... jakieś ciasteczka śledzące (usunął) i malware, który miesza w DHCP (poddał kwarantannie). Niestety nic się nie zmieniło -- dalej to samo, sam też nie może się zaktualizować.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Zawsze możesz spróbować przywrócić system z jakiejś bezpiecznej daty, gdzie takiego problemu nie było, wtedy ad-aware powinien się bez problemu zaktualizować. Tylko wszystkie późniejsze zainstalowane programy, zmiany systemu itd są cofane.
    Możesz wchodzić na strony antywirów?? ostatnio chodził po necie upierdliwy wirus, który nie pozwalał na otwarcie żadnej z popularnych stron producentów antywirów.

Domyślnie

spróbuj też http://www.mks.com.pl/skaner/
    musisz uruchomić w ie ściągnie sobie silnik i bazę danych(~50mb )i zeskanuje całego kompa.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Jak się mnie kiedyś przypałętało jakieś złośliwe paskudztwo, to pomógł dopiero Dr. Web CureIt! zapuszczony w trybie awaryjnym. Skanowanie trwało niemal cały dzień, ale wszelakie objawy działania wirusa ustały.

http://www.drweb-online.com/eng/index.asp
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

No to kopia zapasowa ważnych rzeczy i niestety format. Nie czekaj bo paskuda może wleźć w inne pliki i będzie problem.

Jestem za radykalnymi rozwiązaniami. Jak się da.

Domyślnie

sproboj combofix i killbox plus spyware doctor

Domyślnie

A próbowałeś Combofix??
    Możesz spróbować jeszcze wejść w tryb awaryjny i zaktualizowanym NOD32 albo ClamWin'em przeskanować komputer.
    Jak to nie pomoże, to spróbuj uruchomić kompa z jakiegoś CD (Hiren's z mini Xp lub jakiś linux). Potem przeskanuj dyski systemowe np ClamWin'em

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    sproboj combofix i killbox plus spyware doctor
    Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    A próbowałeś Combofix??
    Tyle, że Combofixa, to trzeba umieć używać, nawet na stronie producenta ostrzegają. Można sobie więcej napsuć niż naprawić.

Standardowo, to się CFem robi loga i wrzuca na jakieś forum od bezpieczeństwa komputerowego, gdzie dobrzy ludzie powiedzą co usunąć, a czego nie ruszać.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów