Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: d300s vs d7000

Domyślnie d300s vs d7000

Witam,

od tygodnia się zastanawiam co kupić...

przeczytałem mnóstwo tematów i testów i sam przeanalizowałem zdjęcia i wiem, że canoniarze teraz zazdroszczą że d7000 jest lepszy od ich 60d ale... co wybrać u nikona?

cena d7000 jest dokładnie taka sama jak d300s czyli 4750 za body.

w przeciągu najbliższych 2 miesięcy chciałbym zakupić ten aparat jednak wolałbym już teraz wiedzieć który...

zastosowanie?

reportaż artystyczny + reportaż medialny (którego z obu buforek szybciej się zapełnia?) + reportaż video.

za tydzien też zaczynam studium fotograficzne więc przez 2 lata do studia też będzie służył.

jakie macie za i przeciw do w/w wymagań?

pozdrawiam i dziękuję za porównania i opinie.

/// btw: liczę sie z tym ze napiszecie "to już było" ale... konkretnego tematu na forum nie było - był jeden z 3 tygodnie temu ale potraktowany był jako żart roku więc mam nadzieję, że tym razem podejdziecie do tego tematu na poważnie.

pozdrawiam!

/// co do szkieł to z góry mówię, że oprócz tego co w stopce to przymierzam się do 70-200 VR 1 + którejś rybki pod video.
    D80 | D600, N16-35 | EIZO SX22, i1 Display Pro | WWW | Vieworld Photo Magazine

Domyślnie

miales jednego i drugiego w reku?
    ktos mial produkcyjny egzemplarz d7000 zeby Ci odpowiedziec ktory buforek sie jak zapycha ?
    albo porownanie fotek w takich samych warunkach miedzy oboma body ktos robil? to co porownywales ?
    nosiles kiedys dluzej szklo wagowo podobne do 70-200vr ze swoja d80? jak bylo ?
    w ktoryms sklepie mozna kupic d7000 dzis za ta kwote ?
    milego zastanawiania dalej.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Masz jeszcze dwa miesiace jak napisałes a D7000 jeszcze nikt nie posiada wiec po co taki temat ?
    D300s jest baardzo dobry wiec kupuj D300s ale temat i tak beznadziejny
    D300 + MB-D10 + N35 1.8G + 85 1.8G + Sb-900

Domyślnie

kup d7000, najlepiej od razu .... a tak na serio to bez wahania brałbym teraz d300s

Domyślnie

D7000 na razie niedostępny, więc na razie gadanie o nim, to lipa... d300s jest, więc idź do sklepu, "pomacaj", zrób kilka fotek i ... kup, rób duuuzo zdjęć i ciesz się świetną puszką!

p.s.
    jakie szkła zamierzasz podpinać do kupionej puszki?
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

opina moja jest taka ze nie ma się nad czym zastanawiać ... a pytanie Twoje jest z natury "głupich" ...
    jak ci ktoś już powyżej napisał ... jak mamy ci na nie odpowiedzieć skoro nikt d7000 w reku nie miał ?
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

A ja tobie radzę - zaczekaj.
    Masz 2 miesiące. W tym czasie dobrze przyjrzyj się d300s. Pomacaj go. Może masz znajomego, który mógłby ci go na kilka dni pożyczyć?
    Jeżeli przed upływem tych 2 miesięcy pojawi się w sprzedaży d7000 - pomacaj i jego. Pojawią się jego recenzje i informacje od pierwszych użytkowników.
    Wtedy zdecydujesz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez killertowa Zobacz posta
    A ja tobie radzę - zaczekaj.
    Masz 2 miesiące. W tym czasie dobrze przyjrzyj się d300s. Pomacaj go. Może masz znajomego, który mógłby ci go na kilka dni pożyczyć?
    Jeżeli przed upływem tych 2 miesięcy pojawi się w sprzedaży d7000 - pomacaj i jego. Pojawią się jego recenzje i informacje od pierwszych użytkowników.
    Wtedy zdecydujesz.
    A i tak nic pewnego nie stwierdzisz , bo wszystkie wady (d7000) wyjdą w "praniu" za jakieś kilka miesięcy
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

co to znaczy reportaż artystyczny i reportaż medialny ???

do znudzenia powiem, że jeśli chcesz się tym zajmowac komercyjnie to powinieneś wiedzieć czego oczekujesz od sprzętu.

a żeby nie było OT to zdecydowanie ja bym wziął d300 ale bez "s" bo to za długa nazwa, a nic fajnego nie ma.

Domyślnie

Jak to nic fajnego nie ma,a filmiki i jeszcze parę innych rzeczy fajnych dodano,bierz D300s i sie nie zastanawiaj,lepszej puchy DX nie ma a radości da tobie wiele.
    D700,Samsung NX1/NX300,30/2,20/2,8,16/2,4,Samyang12/2,N.35-70/2.8D,N.70-200/4G VRIII,Samyang 85/1,4,SB800

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów