Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: LR3 ver. EDU

Question LR3 ver. EDU

Witam,

Ktoś może ostatnio rejestrował tą wersję i ma jakąś wiedzę na ten temat?
    Tz. jak wygląda walidacja tych załączników, które trzeba wysłać do Adobe?
    Się okazało, że kupiłem dla córki (szkoła podstawowa) LR3 i z tego co widzę
    na stronach Adobe, że szkoły podstawowe się nie kwalifikują do LR3 natomiast
    PS jak najbardziej .

Pozdrawiam.
    Nikon System

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fumio Zobacz posta
    Się okazało, że kupiłem dla córki (szkoła podstawowa) LR3

Pozdrawiam.

rotfl

w nasatepnej licencji na pewno podlacza zlobki, zeby tatusiowie mogli na legalu kupowac szkolne wersje... zanim dzieci podrosna to pare zlecen sie obleci...

p.s. myslalem ze wiedza dzieci podstawoych z zakresu obslugi kompa ogranicza sie do mario bros. a tu prosze bardzo... warto pomyslec o programie mam talent... 7 latek zajmujacy sie prof. obrobka fotografii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    rotfl

w nasatepnej licencji na pewno podlacza zlobki, zeby tatusiowie mogli na legalu kupowac szkolne wersje... zanim dzieci podrosna to pare zlecen sie obleci...

p.s. myslalem ze wiedza dzieci podstawoych z zakresu obslugi kompa ogranicza sie do mario bros. a tu prosze bardzo... warto pomyslec o programie mam talent... 7 latek zajmujacy sie prof. obrobka fotografii
    Gościu ale nie wiem o co Ci chodzi??? Moja córka na ver. Trial radziła sobie przyzwoicie więc chciałem jej
    kupić wersję edu. Coś w tym dziwnego??? A ja nie wykonuje komercji dot. branży foto więc możesz być
    spokojny nie będę na tym zarabiał!!
    Nikon System

Domyślnie

Witam, ja swojemu synowi kupiłem komplet: Lightroom 3 i PS CS5, wysłałem gdzie trzeba skan jego legitymacji szkolnej ( gimnazjum - 15 lat)i kod aktywacyjny dołączony do programów, i po dwóch godzinach dostałem klucze do pełnych wersji obu programów. Nie zauważyłem nigdzie żeby była jakaś różnica w dostępie dla szkół podstawowych pomiędzy CS5 a LR3.
    Znam wielu młodych ludzi, którzy zajmują się fotografią - niekoniecznie zarobkowo, którzy dzięki tej akcji Adobiego mogą sobie pozwolić na pracę na profesjonalnym programie. Myślę, że to dobry pomysł antypiracki.

felipe
    N 24 f 2,8 AiS; N AF-S 85 1,8 ; N 105 2,8 VR; Soligor 135 1,8
    SB 600,800,900; iMac 27", Sony a7RII, Tamron 28-75 2,8; Voigtlander 21 mm f3,5 Skopar; V 35 mm f1,2 Nokton, V 110 mm 2,5 makro

Domyślnie

felipe dzięki.

Pozdr.
    Nikon System

Domyślnie

http://www.adobe.com/pl/education/st...ition/faq.html

wg zapewnień na tej stronie LR3 w wersji "edu" przysługuje także uczniom SP.
    Jeśli dokumenty potwierdzające wyślesz rano/do południa ( i wypełnisz ankietkę on line po angielsku to klucz raczej dostaniesz tego samego dnia (no, max do 3 dni)

Wersja ma wszystkie "prawa" wersji komercyjnej, wiec można ją użytkować także zarobkowo, podobno są ograniczenia do upgrad'u, ale z kolei upgrade kosztuje mniej więcej tyle samo co wersja edu więc nie ma bólu.
    Ostatnio edytowane przez Vinci ; 30-09-2010 o 20:24 Powód: aaa...coś jeszcze sobie przypomniałem

Domyślnie

Vinci - dzięki.
    Znalazłem też na stronie Adobe ale nie było tam informacji o szkole podstawowej (może to zmienili??)
    Ale teraz mam zaraz to sobie wydrukuję i mogę "spać spokojnie"

Dzięki.
    Nikon System

Domyślnie

Tak dostałem key.Wysłałem dokumenty ze szkoły i po 5h dostałem key w pdf-ie na maila

Pozdr.

P.S.
    córka już "walczy" w LR3
    Nikon System

Uprawnienia umieszczania postów