Zapraszam.
Szukaj
Zapraszam.
rozumiem ze to jakas przerobka w photoshopie?
Nie wiem co masz na myśli. Obróbka polegała na konwersji do BW, nałożeniu na całość koloru i podniesieniu troche kontrastu. Plus, o ile pamiętam, miejscowe rozjaśnienie. To wszystko.
chyba troche nie rozumiem gdzie ta karuzela byla umiejscowiona troche mi to wyglada jak naniesienie na siebie 2 warstw z innej bajki. koncepcja fajna, zdjecie jak najbardziej bez zastrzezen tech. czy mozna prosic o zdj tego samego z innej perespektywy?
Nic nie było ani dodawane ani odejmowane jeśli chodzi o elementy kadru. To jest dach Sony Center w Berlinie. Tak to wygląda w rzeczywistości (pomijając kolor). Nie mam kadru, który pokazywałby całość budynku. Tzn. mam ale nie takie, które kwalifikowałyby się do pokazania na forum.
Tytuł jest jedynie moim luźnym skojarzeniem. Jak w większości przypadków u mnie.
P.S. Złudzenie, że to dwa różne kadry nałożone na siebie wynika chyba z odbić w oknach budynku. Zwróciłem na to uwagę i stąd w ogóle to zdjęcie.
Ostatnio edytowane przez woda ; 28-09-2010 o 21:35
Potwierdzam, tak wygląda ten budynek. Kiedyś wrzucałem na forum jego zdjęcie, ewentualnie mogę niedowiarkom pokazać.
Kadr jest ok, bardzo fajnie przemyślany tylko jest jednak mało atrakcyjny wizualnie. Zakładam, że warunki pogodowe nie były zbyt ciekawe. Dodatkowo imo ten budynek 1000x lepiej prezentuje się nocą (chociaż trzeba przyznać, że robi się wtedy mały festyn)
no to dawaj tu nastepna fote teh12m3. zaraz porownamy ktora lepsza![]()
Za dnia też są tłumy. Pogoda rzeczywiście nie dopisała. Marzyło się blękitne niebo z chmurkami. Nawet bez, sam błekit. Byle nie mleko i deszcz. A tak niestety miałem. No i na krawędziach tej konstrukcji wylazła mi przeraźliwa aberracja. Ciężko poszaleć z czymś takim.
O ile mnie pamięć nie myli to Ty swoje ustrzeliłeś fishem.
Skontaktuj się z nami