Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Karuzela

woda
    Gość

Domyślnie Karuzela

Zapraszam.

Domyślnie

rozumiem ze to jakas przerobka w photoshopie?
    ND200, 105 2.8 + PN11 & bellows; 70-300 4.5VR
    Edyta
    jestem na FB judith manson

woda
    Gość

Domyślnie

Nie wiem co masz na myśli. Obróbka polegała na konwersji do BW, nałożeniu na całość koloru i podniesieniu troche kontrastu. Plus, o ile pamiętam, miejscowe rozjaśnienie. To wszystko.

Domyślnie

chyba troche nie rozumiem gdzie ta karuzela byla umiejscowiona troche mi to wyglada jak naniesienie na siebie 2 warstw z innej bajki. koncepcja fajna, zdjecie jak najbardziej bez zastrzezen tech. czy mozna prosic o zdj tego samego z innej perespektywy?
    Edyta

woda
    Gość

Domyślnie

Nic nie było ani dodawane ani odejmowane jeśli chodzi o elementy kadru. To jest dach Sony Center w Berlinie. Tak to wygląda w rzeczywistości (pomijając kolor). Nie mam kadru, który pokazywałby całość budynku. Tzn. mam ale nie takie, które kwalifikowałyby się do pokazania na forum.

Tytuł jest jedynie moim luźnym skojarzeniem. Jak w większości przypadków u mnie.

P.S. Złudzenie, że to dwa różne kadry nałożone na siebie wynika chyba z odbić w oknach budynku. Zwróciłem na to uwagę i stąd w ogóle to zdjęcie.
    Ostatnio edytowane przez woda ; 28-09-2010 o 21:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woda Zobacz posta
    Nic nie było ani dodawane ani odejmowane jeśli chodzi o elementy kadru. To jest dach Sony Center w Berlinie. Tak to wygląda w rzeczywistości (pomijając kolor). Nie mam kadru, który pokazywałby całość budynku. Tzn. mam ale nie takie, które kwalifikowałyby się do pokazania na forum.
    Potwierdzam, tak wygląda ten budynek. Kiedyś wrzucałem na forum jego zdjęcie, ewentualnie mogę niedowiarkom pokazać.

Kadr jest ok, bardzo fajnie przemyślany tylko jest jednak mało atrakcyjny wizualnie. Zakładam, że warunki pogodowe nie były zbyt ciekawe. Dodatkowo imo ten budynek 1000x lepiej prezentuje się nocą (chociaż trzeba przyznać, że robi się wtedy mały festyn )

Domyślnie

no to dawaj tu nastepna fote teh12m3. zaraz porownamy ktora lepsza
    Edyta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judith_manson Zobacz posta
    zaraz porownamy ktora lepsza
    właśnie dlatego nie mam zamiaru tego robić. Tak jak pisałem, te zdjęcia były już na forum.

woda
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez teh_14m3 Zobacz posta
    ..Kadr jest ok, bardzo fajnie przemyślany tylko jest jednak mało atrakcyjny wizualnie. Zakładam, że warunki pogodowe nie były zbyt ciekawe. Dodatkowo imo ten budynek 1000x lepiej prezentuje się nocą (chociaż trzeba przyznać, że robi się wtedy mały festyn )
    Za dnia też są tłumy. Pogoda rzeczywiście nie dopisała. Marzyło się blękitne niebo z chmurkami. Nawet bez, sam błekit. Byle nie mleko i deszcz. A tak niestety miałem. No i na krawędziach tej konstrukcji wylazła mi przeraźliwa aberracja. Ciężko poszaleć z czymś takim.

O ile mnie pamięć nie myli to Ty swoje ustrzeliłeś fishem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woda Zobacz posta
    Za dnia też są tłumy. Pogoda rzeczywiście nie dopisała. Marzyło się blękitne niebo z chmurkami. Nawet bez, sam błekit. Byle nie mleko i deszcz. A tak niestety miałem. No i na krawędziach tej konstrukcji wylazła mi przeraźliwa aberracja. Ciężko poszaleć z czymś takim.

O ile mnie pamięć nie myli to Ty swoje ustrzeliłeś fishem.
    tokina 12-24. też zresztą robiłem w deszczu, tyle że w nocy A jeżeli chodzi o "festyn" to chodziło mi o kolory podświetlenia tego dachu.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów