Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie D60 + Nissin 622

witam mam taki zestawik jak w temacie. czy jest jakas opcja aby wyzwolic lampke zdalnie? czy kupujac zwykly radiowy wyzwalacz z alegro bedzie mi to dzialalo??
    nie przeszkadza mi ustawianie manualnie mocy blysku.. wszystko mi jedno, czy tylko da sie jakos to zrobic?

z gory wielkie dzieki. pozdro
    NIKON

Domyślnie

1. Za pomocą wbudowanej w Di622 fotoceli (patrz instrukcja do lampy).
    2. Za pomocą dowolnego wyzwalacza radiowego, jeśli masz lampę o numerach nie mieszczących się w przedziale: "8A212151 do 99033000" (info).

Wysłano z domu. Południowo wschodnia część pokoju.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

a jezeli numery sa w tym przedziale to co musze dokupic?
    NIKON

Oszczędny w słowach Awatar reggy
    Miasto
    Olsztyn/Gdańsk

Domyślnie

Jeżeli jest z tego przedziału, to:
    Istnieje możliwość aktualizacji oprogramowania w lampach Di622typ (N), które nie realizują funkcji zdalnego wyzwalania za pośrednictwem wyzwalaczy radiowych.

Zmiana dotyczy egzemplarzy o numerach seryjnych od 8A212151 do 99033000.
    Aktualizacja wymaga dostarczenia lampy pod adres Biuro Handlowe MIGOMEX ul. Fabryczna 2 Tychy 43-100. Dla lamp objętych gwarancyjną wystawioną przez Migomex usługa dla jest BEZPŁATNA, natomiast koszty przesyłki w obie strony pokrywa właściciel lampy.
    W przypadku osobistego dostarczenia należy wcześniej skontaktować się telefonicznie
    nr 32 329 11 96 lub mailem [email protected] w celu ustalenia dogodnego terminu.
    Pozdrawiam, Piotr Reddig!
    Moja galeria: www.picasaweb.google.com/piotrreddig

Domyślnie

czyi jak to mi bedzie dzialac?
    bo jak pozyczylem od kumpla sb-600 to w ustawieniach aparatu nie mialem opcji zeby to zdalnie wyzwolic, w d80 juz bylo.? jak to bedzie wygladalo z nissinem?
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Damiankck Zobacz posta
    czyi jak to mi bedzie dzialac?
    bo jak pozyczylem od kumpla sb-600 to w ustawieniach aparatu nie mialem opcji zeby to zdalnie wyzwolic, w d80 juz bylo.? jak to bedzie wygladalo z nissinem?
    Z Twoim korpusem się nie da wyzwolić (sterować) lampy zdalnej w CLS/AWL, w tym przypadku SB600. Nissina zaś możesz wyzwolić za pomocą fotoceli (żadne sterowanie lampą, tylko nakaz "błyśnij", lub radyjkiem ale to każdą lampę tak można.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Nissina zaś możesz wyzwolić za pomocą fotoceli (żadne sterowanie lampą, tylko nakaz "błyśnij", lub radyjkiem ale to każdą lampę tak można.
    no, może z prawie każdą
    Odpalenie z fotoceli - jeśli lampa takową ma (akurat nissin ma), a z radejka - jeśli lampa obsługuje radejka (akurat Di622 niekoniecznie - zależy od softu).
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ad2122 Zobacz posta
    no, może z prawie każdą
    Odpalenie z fotoceli - jeśli lampa takową ma (akurat nissin ma), a z radejka - jeśli lampa obsługuje radejka (akurat Di622 niekoniecznie - zależy od softu).
    Że zacytuję sam siebie z tego wątku:

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    1. Za pomocą wbudowanej w Di622 fotoceli (patrz instrukcja do lampy).
    2. Za pomocą dowolnego wyzwalacza radiowego, jeśli masz lampę o numerach nie mieszczących się w przedziale: "8A212151 do 99033000" (info).

Domyślnie

adolfik9501, że zacytuję Ciebie:
    Nissina zaś możesz wyzwolić za pomocą fotoceli (żadne sterowanie lampą, tylko nakaz "błyśnij", lub radyjkiem ale to każdą lampę tak można.
    co sugeruje, że każdą tak można, a nie tylko N Di6222. Z radejka nie odpalisz (chyba) np Nissina Di466, a z fotoceli nie błyśniesz np. Sunpak'iem Pz42X - no chyba że przez dodatkową fotocelę (tak?).

Wiem, że temat dotyczy Di622, ale Twoja wypowiedź ma wydźwięk ogólny - a tu, to niekoniecznie musi być prawda.
    Wiem, może się czepiam...
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ad2122 Zobacz posta
    adolfik9501, że zacytuję Ciebie:

co sugeruje, że każdą tak można, a nie tylko N Di6222. Z radejka nie odpalisz (chyba) np Nissina Di466, a z fotoceli nie błyśniesz np. Sunpak'iem Pz42X - no chyba że przez dodatkową fotocelę (tak?).

Wiem, że temat dotyczy Di622, ale Twoja wypowiedź ma wydźwięk ogólny - a tu, to niekoniecznie musi być prawda.
    Wiem, może się czepiam...
    Odpowiedź dot. fotoceli odnosiła się do Di622, a o wyzwalaniu radyjkiem odnosi się do każdej (Di466 nie zadziała, ale nie dość, że to taka pół lampa to i wiecznie o niej zapominam), jakieś pewnie wynalazki co z radiem, a raczej z wyzwalaniem na środkowy styk, nie działają by się znalazło (np. SB400, stare PZ42X, Di466) ale nie Di622, gdzie podałem info co i jak jest z tym wyzwalaniem.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów