Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lavvina Zobacz posta
    Strasznego w tej fotografii jest to,że poobcinałeś pięknemu dziecku rączki i nie wyciągnąłeś żadnych wniosków tylko z oburzeniem pytasz " co w tym strasznego" .Jesteś dobrym fotografem ,ale robisz wokół siebie zbyt wielki show i to zupelnie niepotrzebnie ,a tym samym nie przyjmujesz nawet najmniejszej krytyki.Wyluzuj staryyy bo po mineralnej ,aż tak nie kopie
    Być może Twój login Cię do tego "upoważnia" ,ale nie dla mnie.
    Pozdrawiam
    A tos mnie teraz rozbawil... poprostu zapytalem co w tym strasznego .. uzyłem słów osoby ktora stwierdzila taki wlasnie fakt...
    wnioski z czego ??
    z ktorego zdania mialem wyciagnac wnioski ??
    kto powiedzial ze takie ciecie portretowe jest złe ??
    czy wyizolowanie twarzy na zdjeciu od tła jest złym zabiegiem ( rozumiemy przez to wąski kadr ?? )
    wbiles sie miedzy wódke a zakaske i spiales sie jak kon na westernie.
    gdzie ja tu robie show ?? zreszta to dobrze kontrowersja pomaga i to bardzo

proponuje nie pic tyle mineralnej...
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Do mnie to wogole nie trafia.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Dziewczynka z pewnością nie wygląda tak, jak została pokazana... Portret czy kreacja? A w ogóle kto powiedział, że fotografia ma oddawać rzeczywistość? Oczywiście poza dokumentalną... Autor ma prawo do własnej interpretacji... Kolorowa jest wyciągnięta na maxa... Jeśli zleceniodawcy się taka podoba dlaczego nie... BW moim zdaniem odpada... I to z jednego powodu - rzucenie jej na papier spowoduje, że większość kadru będzie białą plamą z którą nie da rady nawet najnowszy Epson...

Swoją drogą to w oczkach to soft czy okno?

A poza tym nie zmieniam zdania, że Autor jest jednym z najlepszych fotografów pokazującym swoją robotę na forum... mimo, że nie szczędzi mi krytyki.

Domyślnie

Mi niestety szczędzi
    Na tym oryginalnym kontrast dalej ogromny.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Wróciłem do tych zdjęć i jednak nie mogę się przekonać. Światło super, obróbka świetna (no może ciut oczka za mocno podkręcone) ale... no właśnie... chyba jednak modelka nie zagrała
    Pozdrawiam
    Michał

Domyślnie

Zanim przepuścimy gromy na autora trzeba pamiętać, że fotografowanie takiego szkraba to hipertrudne zadanie. Nie da się reżyserować, egzekwować wyrazu twarzy, pozy. Trzeba stworzyć możliwie sprzyjające warunki a potem czekać na swoją chwilę ewentualnie prowokować własnymi (czasem dziwnie wyglądającymi z boku) zachowaniami zdziwienia, uśmiechy, zmarszczenia brwi, i łowić je bez żadnej gwarancji sukcesu. Jeśli zdjęcie ma być "pozowane" (choć to nie jest do końca adekwatne słowo) dobrze jest dziecko oswoić z widokiem aparatu, widokiem osoby fotografującej, pokazać, że jak się robi zdjęcie to można je potem obejrzeć na ekranie itd.

Co do tego zdjęcia wydaje mi się, że moment został nienajlepiej wybrany. Twarz wyraża chyba jedynie niepewność wynikającą z faktu wycelowania obiektywu w malucha. Poza jest nieciekawa, zgarbiona, rączka niefortunnie jednak ucięta. Na plus ładne kolory i światło (choć oczy jakby ciut zbyt niebieskie?). BW za to trochę świeci jak żarówka zapewne na skutek zastosowania żółtego filtra przy konwersji. Poszukałbym dobrego filtra pomiędzy czerwienią a niebieskim. Choć konwersja tego rodzaju zdjęć dzieci do BW zawsze jest kłopotliwa, one zwykle lepiej wyglądają w lekko ocieplonych, pastelowych kolorach.

Domyślnie

mam pytanie do właściciela tego tematu... jak uzyskałeś taki efekt oczu ?

Domyślnie

krzywe i do tego saturacja koloru 8%
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Modelki ładnie fotografujesz, ale takie fajne dzieciątko ... . Tak za centralnie moim zdaniem. Trzeba było całą postać. A przy okazji bez obróbki wyszło ciekawiej - wg mnie oczywiście.

Domyślnie

To co robisz z oczami to moim zdaniem profanacja. Tak ludzie nie wyglądają. Domyślam się kogo podpatrujesz ale uważam że przesadzasz.
    D700/D300s/D50

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów