Close

Strona 19 z 28 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 275

Wątek: SNS-Resizer

Domyślnie

mi przy probie uruchomienia programu pojawia się bląd " Aplikacja nie została prawidłowo zainicjowana (0xc0000135) " w sumie na 2 komputerach to samo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cranium84 Zobacz posta
    mi przy probie uruchomienia programu pojawia się bląd " Aplikacja nie została prawidłowo zainicjowana (0xc0000135) " w sumie na 2 komputerach to samo
    Zainstaluj w systemie Microsoft .NET Framework 2.0.

Domyślnie

Pebal, a myślałeś o stworzeniu funkcji dodawania cyfrowego znaku wodnego? Coś jak digimarc, ale w innej wersji - tak, żeby dało się rozpoznać zdjęcie opatrzone własnym podpisem po kompresji czy kadrowaniu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Pebal, a myślałeś o stworzeniu funkcji dodawania cyfrowego znaku wodnego? Coś jak digimarc, ale w innej wersji - tak, żeby dało się rozpoznać zdjęcie opatrzone własnym podpisem po kompresji czy kadrowaniu
    A wiesz, że nawet niedawno przeglądałem dostępne materiały, bo temat jest ciekawy. Niestety nie miałem czasu bardziej się zagłębić.
    Przydałyby się jakieś materiały, które przybliżałyby dostępne metody kodowania i dekodowania takiego znaku. Doszukałem się wad i zalet poszczególnych podejść, ale nie znalazłem opisu stosowanych algorytmów.

Domyślnie

Pebal czy myślałeś o tym, aby w przyszłych wersjach obsługiwać profile kolorów i możliwą konwersję do np. sRGB? Mam tu na myśli wykorzystanie programu do zmniejszania zdjęć na stronę www.
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ksviper Zobacz posta
    Pebal czy myślałeś o tym, aby w przyszłych wersjach obsługiwać profile kolorów i możliwą konwersję do np. sRGB? Mam tu na myśli wykorzystanie programu do zmniejszania zdjęć na stronę www.
    Obecna wersja wspiera profile kolorów, ale wymaga kopiowania danych EXIF (opcja w programie).
    Postaram się w nowej wersji dodać możliwość konwersji profili kolorów do przestrzeni sRGB, ale aktualnie nie jestem w stanie określić, kiedy program będzie aktualizowany.
    Ostatnio edytowane przez Pebal ; 23-08-2010 o 22:42

Domyślnie

potrzebuje zrobić miniaturki rozmiarach 46x46 jak to wpisać bo za pierona mi nie wychodzi taki format/
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    potrzebuje zrobić miniaturki rozmiarach 46x46 jak to wpisać bo za pierona mi nie wychodzi taki format/
    Jeżeli obrazy mają być przycinane do kwadratu w oknie konfiguracyjnym programu wybierasz metodę skalowania "Rozmiar ramki" lub zmieniasz nazwę pliku programu na SNS-Resizer-46x46.exe.
    Jeżeli obrazy mają mieć zachowane proporcje w oknie konfiguracyjnym programu wybierasz metodę skalowania "Rozmiar ekranu" lub zmieniasz nazwę pliku programu na SNS-Resizer-_46x46.exe.

Domyślnie

bardzo dziękuje udało się działa rewelacyjnie-jeśli masz jakieś konto to podaj może na forum ja prześlę grosika na wsparcie projektu

brakuje mi jeszcze<no chyba ze o tym nie wiem> chciałbym aby zmniejszane zdjęcia miały ta sama nazwę co oryginalne pliki-jak to zrobić?
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

W menu kontekstowym w "wyślij do" pojawił mi się sns-resizer, ktoś ma pomysł jak go stamtąd usunąć ? (system vista)
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Strona 19 z 28 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów