Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Samsung SyncMaster SMF2380

Co sadzicie o tym monitorze? Poradzi sobie lepiej niz TNka? Zbieram sie juz od dawna do zakupu czegos pod foto....
    Myslalem o NECu albo Eizo, bedzie ktorys z tych, ale teraz mam inne cele i jeszcze musze troche poczekac.
    Pytanie czy ten Samsung poradzi sobie lepiej niz TNka, on ma matryce cPVA a zakup nowej puchy pociagnie za soba zakup nowych szkiel, bo FXy tak maja, wiec narazie potrzebuje cos w zamian
    Rozwazam jeszcze tego http://allegro.pl/monitor-dell-22-ul...211409577.html DELLa na IPSie lub wersje 23"...
    Prosze specjalistow o opinie.....warto, czy pomeczyc sie jeszcze na TNce bo zmiana bedzie malo widoczna??

Tak wiem ze to nie to co monitor wysokogamutowy, ale sprzedajac moj obecny monitor musze dolozyc zaledwie kilka zlotych do tych tutaj przedstawionych....jak wspominalem jestem przed sporym wydatkiem zwiazanym z przesiadka na FXa
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 13-09-2010 o 02:57

Domyślnie

Lepiej już DELL na IPS. Ten samsung na PVA zbija detale w cieniach ... chyba że się coś zmieniło. Od TN lepsze to jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Lepiej już DELL na IPS. Ten samsung na PVA zbija detale w cieniach ... chyba że się coś zmieniło. Od TN lepsze to jest.
    Zdecydowalem sie na tego della U2211H z IPSem.....
    Z tego co czytalem kalibracja sprzetowa w nim jest znikoma, a jak bedzie z oprofilowaniem tego monitora spyderem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Z tego co czytalem kalibracja sprzetowa w nim jest znikoma
    Raczej wcale jej nie ma.

PS. Spyderem można się pobawić, z naciskiem na pobawić.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Raczej wcale jej nie ma.

PS. Spyderem można się pobawić, z naciskiem na pobawić.
    Na te chwile wystarczy jak sie pobawie
    Wlasnie twojej odpowiedzi sie spodziewalem i wiem ze moze byc naprawde trafiona.....
    Te wczesniejsza wypowiedz opieralem o twoj post na temat tego monitora w jednym z watkow znalezionych na forum.
    A ty co sadzisz, warto sie przesiadac z TN na tego IPSa na jakis rok??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    A ty co sadzisz, warto sie przesiadac z TN na tego IPSa na jakis rok??
    Prowizorki są najtrwalsze, zna Pan to powiedzenie? A co do DELL'i o koloru, nawet na poziomie amatorskim, są to obce sobie zagadnienia. Do tego w warunkach domowych może się dać we znaki typowa cecha wszystkich monitorów korporacyjnych, czyli wysoka jaskrawość minimalna.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Też stoję przed podobną decyzją ekranik na rok, dwa.
    Dziś sobie oglądałem tego f2380 źle nie jest, jakby trochę lepiej niż TNka. Fakt trochę gubi w ciemniejszych miejscach szczegółów. Ja bym nie zmieniał nie ma po co.

Natomiast jest jeszcze HP lp2475w lub jego okrojona wersja zr24w.
    Po lekturze forum, dodam że jak to IPS chyba nie lubią te dwa ostatnie ciemnych pomieszczeń?

Imo staty sie wypala i trzeba zmieniać:/

Domyślnie

No ja kupuje narazie tego Della, zdecydowalem sie na U2311H, kupie w Polsce, jest nieco taniej i nie strace na sprzedarzy w Irlandi, ocenimy
    Jednak slowa Tom01 mnie troche przerazaja Jednak mam nadzieje ze zobacze nieco lepiej ni zna TN
    Docelowo bede musial zmienic kalibrator a wtedy warto bedzie mi kupic cos pozadniejszego....pomysle o NECu albo Eizo

Uprawnienia umieszczania postów