pytanie : czy warto przesiąść się z D50 na D80? Czy są jakieś zauważalne różnice w jakości zdjęć? W D50 brakuje mi ustawiania temperatury barwowej.
Szukaj
pytanie : czy warto przesiąść się z D50 na D80? Czy są jakieś zauważalne różnice w jakości zdjęć? W D50 brakuje mi ustawiania temperatury barwowej.
Proponowałbym użyć najpierw opcji "szukaj", ponieważ wiele już było na ten temat...Napiszę tylko że moim zdaniem TAK - jeśli masz kasę...
Znowu wyjdzie na to, że jestem niegrzeczny![]()
Ostatnio edytowane przez jaari ; 28-01-2007 o 15:18
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 28-01-2007 o 14:58
Czornyj ładnie sie "rozpisał"
jeśli naprawde cie brakuje funkcji z D80, pomogly by ci one znaczenie to zmien puche, jeśli nie to inwestuj w szkla, to bardziej sie płaci![]()
Witam!
Jestem nowy na tym forum, ale pozwole sobie wtracic swoje 3 grosze odnosnie temperatury barwowej. Otoz co z tego ze nie ma jej wyrazonej w K skoro wystarczy po prostu wiedziec jaka temperature maja poszczegolne ustawienia WB. a maja taka:
po kolei:
zarowka 3000K
fluorescent 4200K
pelne slonce 5200K
flash 5400K
chmurka 6000K
gleboki cien 8000K
PRE ma zakres 2700 do 9200K i dodam ze jest cholernie dobry we wlasciwym czytaniu temperatury barw. oczywiscie jak ma sie cos szarego ze soba![]()
nawiasem mowiac ustawienie na flasha jest lepsze w sloncu niz samo slonce
pozdrawiam!
W dodatku w instrukcji powinna być tabela z wartościami w Kelvinach przy wprowadzaniu korekt (od -3 do +3).
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
powiem tak jesli masz sporo kaski i prawdziwe checi to warto ajesli tylko dla chwilowego kaprysu to nie warto bo to sporo kosztuje
D50,D80 kit, 28-80 Nikor, 70-300 Sigma i inne duperele
Skontaktuj się z nami