Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
    Oszczędny w słowach Awatar kamilkamien
    Miasto
    Kamień Krajeński

Domyślnie Do edycji IPTC ale co?

Jak w temacie, potrzebował bym coś do łatwej edycji IPTC, wiadomo, słowa kluczowe, jakiś opis, prawa autorskie, miejsce i czas wykonania... Nic skomplikowanego! Warunek jest jeden, program powinien być w miarę intuicyjny i darmowy. Robiłem tego typu rzeczy w NX2 no i całkiem całkiem. Po pewnym czasie przesiadłem się na XnView ale tam odstrasza mnie ten jasny (biały) skin a nie mogę nigdzie innych skórek wyszukać... Czy możecie coś doradzić w tej sprawie? Chodzi o coś praktykowanego a nie wpisane w google, bo googlować potrafię a chce po prost poznać opinię użytkowników.
    Pierdoły z żółtymi oznaczeniami i jakieś tam światło studyjne...

Domyślnie

ViewNX nie wystarcza?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Bridge.
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Miasto
    Kamień Krajeński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    ViewNX nie wystarcza?

jakie ten program musi mieć wymagania bo nie ukrywam ze wolno chodzi na moim komputerze a nie należy on do najgorszych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilkamien Zobacz posta
    jakie ten program musi mieć wymagania bo nie ukrywam ze wolno chodzi na moim komputerze a nie należy on do najgorszych
    Nie wiem, jakie ma wymagania, bo na jakimkolwiek komputerze go uruchamialem, zawsze zasuwal jak maly samochodzik. Nie mam pojecia, co moze w nim wolno dzialac.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilkamien Zobacz posta
    Oczywiście masz najnowszą wersje?

Kliknij i poczytaj, znalezienie tego zajęło dosłownie chwilę: http://nikoneurope-pl.custhelp.com/a...ail/a_id/47128
    "Being a champion is redefining what's humanly possible."
    Lance Armstrong | Blog Rowerowy | Flickr.

Miasto
    Kamień Krajeński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gusioo Zobacz posta
    Oczywiście masz najnowszą wersje?

Kliknij i poczytaj, znalezienie tego zajęło dosłownie chwilę: http://nikoneurope-pl.custhelp.com/a...ail/a_id/47128

Oczywiście nie miałem najnowszej wersji a wymagania sprzętowe sobie na jakiejś stronie znalazłem też w dosłownie chwilkę. O dziwo mój komputer je spełniał. Pobrałem więc NX2 i szybkość jak po łyku Red Bull'a dosłownie wzrosła! Dziwne troszkę... Może miałem jakąś gównianą i trefną wersję, bo ściągałem ją z jakiejś stronki, w każdym razie nie ze strony Nikona...

Uprawnienia umieszczania postów