Ładny, tylko ostrość rzeczywiście na skrzydełku.
Szukaj
Ładny, tylko ostrość rzeczywiście na skrzydełku.
Pozdrawiam. Krzysiek
Super ujęciePolowałem na niego, ale bezskutecznie
Zgadzam się. Nawet w ogólniaku "pani od biologi" zapowiedziała, że ominiemy dział o zwierzętach, itp. bo nie ma sensu sie tego uczyc, ponieważ nigdzie tego nie wymagaja..... a potem kozioł to młody jeleń, a łania to sarna.... :/
Ładny kadr. Widziałem na Twej stronie, że spotkałeś już wszystkie nasze kraskowe. Ja dopiero połowę. Nie wiem , czy tylko w moich stronach w tym roku bardzo mało jest zimorodkow ? Może to przez powodzie, które spowodowały urywanie skarp z norkami?
Pozdrawiam Jacek P.
| D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
Pozdrawiam Mateusz Cofta
Pięknie, jedynie trochę światełka bym ściągnęła.![]()
Pozdrawia Basia, coby nikt mnie nie wziął za chopaka
Piękny ptak.Zawsze z wielką przyjemnością obserwuję i fotografuję tego jegomościa.Bardzo dobre zdjęcie w pięknym świetle,ostrość troszkę uciekła z oczka ale całość jest OK.
Co do nazwy Zimorodek via Ziemiorodek to czytałem u Sokołowskiego że dawniej ludziska częściej zauwazali zimorodki zimą niż latem(były bardziej widoczne w szarym zimowym krajobrazie) dlatego tez sądzili iż ptaszek lęgnie się zimą i z ta nazwa zimorodek i tak już zostało.
Pozdrawiam
tomek61
www.tomaszkubis.pl
U mnie nad rzeką jest bardzo dziwna sytuacja. Otoż rok temu wiosną zimorodkow nie widziałem, jeden osobnik pojawił dopiero na jesień. Wiosną tego roku (kwiecień) zaobserwowałem parę zimków i tyle dobrego. Nastawiłem się własnie teraz na zimorodka, a go tu nie ma...i jestem troche smutny;/ Spróbuje go powabic dźwiękiem i się okaże..
A zdjęcie oczywiście pierwsza klasa. Uwielbiam te żywe kolory zimka![]()
Skontaktuj się z nami