Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Statyw Triopo

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalg78 Zobacz posta
    Moje pytanie w związku z tym: czy można gdzieś dokupić taką gąbkę?
    Castorama albo inne Obi. Izolacja do rur sprawdzi się doskonale. Polecam-to nie żart.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalg78 Zobacz posta
    Jestem po pierwszym wieczornym wypadzie i nie za bardzo rozumiem sens dwóch pokręteł blokujących głowicę. Tzn. na głowicy są trzy. Trzecim blokuje się obrót w osi głowicy i to jest OK. Natomiast dwoma pozostałymi blokuje się kulę w głowicy. Z tym, że jedno i drugie blokuje głowicę.
    Jednym pokrętłem blokujesz całkowicie kulę, a drugie przytrzymuje na tyle kulę aby puszka nie opadła gwałtownie po zwolnieniu pierwszej waląc obiektywem w głowicę.
    Która śruba służy do której blokady powinno być napisane w instrukcji głowicy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sznuras Zobacz posta
    Jednym pokrętłem blokujesz całkowicie kulę, a drugie przytrzymuje na tyle kulę aby puszka nie opadła gwałtownie po zwolnieniu pierwszej waląc obiektywem w głowicę.
    Która śruba służy do której blokady powinno być napisane w instrukcji głowicy.
    Tak właśnie powinno być dwa pokrętła to właściwa ilość - można wyregulować opór kuli w zależności od wagi zestawu.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Statywy z literką C na końcu mają izolację na jednej nodze, poza tym mają też funkcję monopodu
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

a jak sie ma taki MT-228 do np velbon sherpa 555 albo 600 bo poszukuje statywu do zestawu d200 80-200 af-s do kwoty 400 solidny glownie w gory aczkolwiek do uzytku niezbyt czestego

a jak sie ma taki MT-228 do np velbon sherpa 555 albo 600 bo poszukuje statywu do zestawu d200 80-200 af-s do kwoty 400 solidny glownie w gory aczkolwiek do uzytku niezbyt czestego mam tez pytanko co byscie polecili do ok 400 moze cos silka lunb benro??
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 07-09-2010 o 19:51 Powód: łączenie wielokrotnego wpisu

Domyślnie

Ja najtaniej znalazłem w fotozakupy.pl. I dodatkowo zapłaciłem za mniejszą głowicę B-2, a dostałem w tej samej cenie większą i droższą B-3 ponieważ B-2 nie było na magazynie.
    To szkło do porównania to kieliszek, tak dla jasności

Domyślnie

A cóż to za wspomniany w teście "luz kolumny centralnej" ? Koleboce się na boki czy opada ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vincente Zobacz posta
    Koleboce się na boki
    nie da rady tego wyeliminować, mam nadzieję, że to wada tego pojedynczego egzemplarza. Statyw bardzo przyjemny w użytkowaniu. Polecam każdemu przekonać się na własne oczy.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów