Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Sigma 100-300/4.0 HSM.

Co sądzicie o tym obiektywie?
    Jak wygląda w dobie wszechobecnych VR , VC , OS ...
    Proszę o opinie posiadaczy , byłych posiadaczy i wszystkich , którzy się z tym szkłem zetknęli.
    jabu66.

Domyślnie

Bardzo fajne szkło - miałem w życiu w rękach 3 sztuki i wszystkie jednakowo szybkie i ostre szkło bardzo dobre już od pełnej dziury ogólnie jak potrzebujesz zooma w takim zakresie i nie potrzebujesz stabilizacji to super szkło - sam byłem zaskoczony tym że jest tak dobre np pod względem ostrości i ogólnie szybkości a powiem że testowałem wnikliwie i na wszystkie strony bo miałem sobie samemu kupić takie szkło - nie kupiłem tylko dlatego że kupiłem co innego i totalnie nie w temacie tele (a akurat to było bardziej potrzebne)
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Bardzo fajne szkło - miałem w życiu w rękach 3 sztuki i wszystkie jednakowo szybkie i ostre szkło bardzo dobre już od pełnej dziury ogólnie jak potrzebujesz zooma w takim zakresie i nie potrzebujesz stabilizacji to super szkło - sam byłem zaskoczony tym że jest tak dobre np pod względem ostrości i ogólnie szybkości a powiem że testowałem wnikliwie i na wszystkie strony bo miałem sobie samemu kupić takie szkło - nie kupiłem tylko dlatego że kupiłem co innego i totalnie nie w temacie tele (a akurat to było bardziej potrzebne)
    Potwierdzam w 100%.
    Szkło niesamowite.
    Super wykonane, mechanicznie rewelacyjne i co najważniejsze ostrrreee od f4 nawet na 300mm!
    Używałem też z tc 1.4 sigmy - spadek jakości obrazu był naprawdę niewielki.

Polecam, nie zawiedziesz się.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

moim zdaniem to chyba jeden z najlepszych obiektywów sigmy [ miałem kilka miesięcy ]
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 03-09-2010 o 16:26

Domyślnie

dobre szybkie szkło, jak robisz zdjęcia na krótkich czasach to vr/os nie jest potrzebne raczej. Ostre od f/4.

Mam i polecam

na moim ownlogu są zdjęcia w ostatnim up'ie tylko z tego obiektywu. wszystkie na f/4. Robione d70..
    Ostatnio edytowane przez MatDe ; 03-09-2010 o 21:21
    www.mat.ownlog.com
    D70 | N AF 10,5 f/2,8 Fish | N AF-S 50 f/1,4G | N AF-S 18-70 f/3,5-4,5 | SB600 | SB26

Domyślnie

ciekawe jak z TC x2,0 działa.. <myśli>

jeśli myślisz nad tańszą opcją i nie przeszkadza światło f/5,6 to zestaw S70-200 z TCx2,0 też jest fajny
    mam, polecam
    D850 | D700 | Z6 III | Z5 II | Zfc | N20/1,8G ED | N35/1,8G ED | N28-300VR | N70-200/2,8E FL VR | N200-500/5,6E VR | N400/2,8E FL VR | N600/4E FL VR | TC x1,4 III | TCx2,0 III | Z12-28 PZ VR | Z16-50 VR | Z17-28 | Z24/1,7 | Z28/2,8 | Z40/2 | Z24-200VR | Z105/2,8VR | Z180-600VR | FTZ II | SB-300 | SB-700 | SB-910 | 4 nogi Manfrotto + 498RC4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tgollob_jamessuchar Zobacz posta
    ciekawe jak z TC x2,0 działa.. <myśli>
    Z TCx2 to już zbyt ciemno, wyraźny spadek jakości i AF oczywiście nie działa. Krótko mówiąc lipa
    A poza tym to bardzo fajne szkło.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

bardzo fajne szkło, ostre, szybki AF
    używałem podczas kilku imprez sportowych i mogę je tylko chwalić
    ale z TC niestety słabo się spisuje
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Witam,
    Podepnę się pod wątek bo mam pytanie.
    Czy istnieje wersja tej sigmy bez HSM? Czy to jest jedyny model sigmy 100-300 f4.
    Pozdrawiam LiSEK

Domyślnie Witam

Uzywam tej sigmy od prawie trzech lat z d80 i d300. Nigdy nie narzekalem na zdjecia ani prace obiektywu. Szybka, cicha, ostra od f4. Z conw 1.4 smiga jak trzeba, z x2 roznie bywa bo ostrosc manual i juz troche ciemno Smialo moge polecic, robie nia rozne tematy od przyrody, portret po reportaz chodz w tym ostatnim troche wasko.
    D50 D80 D300 i cos tam jeszcze w sumie jakies 18kg
    www.photo.net/photos/Piotr%20Adamski www.piotrphotography.net

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów