Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Jaki obiektyw do D5000

Obiektywy NIKON 50mm f/1.4G i SIGMA 50/1.4 DG HSM (Nikon). Skąd różnica w cenie i który byście polecili. Chodzi o focenie w świetle zastanym i kiepskich warunkach oświetleniowych.

Domyślnie

Perfumy Armani z biedronki i Perfumy Armani®. Skąd różnica w cenie i który byście polecili.

rozejrzyj się za lampą błyskową raczej jeżeli te warunki są naprawdę kiepskie nic ci obiektyw nie da , co będziesz focił ?

Domyślnie

Bez przesady z tym porównaniem, optycznie odrobinę lepiej wypada Nikkor chodź jest to z założenia obiektyw raczej amatorski. Sigma to półka EX czyli teoretycznie optyka profesjonalna stąd ta różnica w cenie. Co do różnicy w wykonaniu to musiał byś obydwa wziąć do ręki i porównać. Ja mimo wszystko wolał bym Nikkora ale to tylko moje zdanaie.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Generalnie ślubowiska ( kościół ). Lampkę posiadam ale fotki takie jakieś płaskie z jej użyciem wychodzą - mało plastyki.
    Na sali biesiadnej jeszcze ujdą. Jeśli dobrze rozumiem Sigma lepsza ale urodziłem się bardzo dawno temu i może nie nadążam? Proszę o wyrozumiałość

Domyślnie

Cześć. Przeczytaj testy i recenzje tych obiektywów to będziesz wiedział skąd taka różnica w cenie. Co do wyboru jakoś tak mam że wolałbym 50 1.4 od nikona, ale to Twoja decyzja.
    Ja osobiście wybierając pomiędzy lampą a taką 50-ką wybrałbym..... 50-kę 1.4 da fajne rozmycie i będziesz mógł już całkiem fajne portrety trzaskać.
    A jeśli lubisz klimatyczne zdjęcia, w których jest bardzo mało światła to bezapelacyjnie bierz obiektyw.

Pozdrawiam

Wow... szybcy jesteście
    Ostatnio edytowane przez Hypno ; 29-08-2010 o 16:04 Powód: Korekta

Domyślnie

To duży i ciężki klocek ta Sigma, może sprzedają na wagę?
    Rozważałem jej zakup, kusiła nieco lepsza rozdzielczość przy pełnej dziurze, ale ostatecznie waga zdecydowała.
    Kupiłem lżejszego i tańszego Nikkora, nie chce mi się dźwigać standardu o wadze mojej zmiennoogniskowej Sigmy 10-20.
    Tak jakoś mam w głowie ustalone, że taki obiektyw nie powinien być wielki jak stodoła.
    Zakupu Nikkora nie żałuję, chociaż go rzadko używam i generalnie to jest w wypożyczeniu.
    Piotr

D90; N18-105 f/3,5-5,6; S10-20 f/3,5; N50 f1,4G

Domyślnie

ja bym proponował dać se spokój z kultywowaniem 50tki pod aps-c bo w tej konfiguracji jest to obiektyw o bardzo wątpliwej przydatności na "Generalnie ślubowiska (kościół)"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripride Zobacz posta
    ja bym proponował dać se spokój z kultywowaniem 50tki pod aps-c bo w tej konfiguracji jest to obiektyw o bardzo wątpliwej przydatności na "Generalnie ślubowiska (kościół)"
    Zgadzam sie. Ja wole 35mm i cos nieco dluzszego niz 50mm. Narazie jest to afs 80-200, ale mysle o stalce portretowej i lekkim tele zoomie, jako kombinacji bardziej wygodnej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripride Zobacz posta

To se daj, ten spokój.
    Kupowanie, jak na razie nie jest obowiązkowe.
    50, f1.4 to świetny obiektyw do pewnych zastosowań i mniej użyteczny do innych. I tyle.
    Piotr

D90; N18-105 f/3,5-5,6; S10-20 f/3,5; N50 f1,4G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czerand Zobacz posta
    Generalnie ślubowiska ( kościół ). Lampkę posiadam ale fotki takie jakieś płaskie z jej użyciem wychodzą - mało plastyki.
    Na sali biesiadnej jeszcze ujdą. Jeśli dobrze rozumiem Sigma lepsza ale urodziłem się bardzo dawno temu i może nie nadążam? Proszę o wyrozumiałość

Fotki wychodzą Ci płaskie bo pewnie błyskasz na wprost.
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów