Szukaj
bardzo ładny kadr i jak zwykle obróbka, ale pierwsze wrażenie po otwarciu foki to nieostry kuter i wzrok niestety tam się lokuje - mz. ta nieostrość bardzo przeszkadza w odbiorze tego zdjęcia![]()
Ostatnio edytowane przez harb ; 22-08-2010 o 13:21 Powód: literówka
odczucia w 100% zgodne z harbem
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Nieostrość to raczej poruszenie przy zbyt długim naświetlaniupodoba mi się konwersja ale kadr już nie bardzo
![]()
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Z kompletu wybiore 2 i pozniej 3.
1-ka kadrowo rowniez na plus mz i pomiedzy 2 a 3 a moze nawet jeden na podium(kadr).
Jednak w niej nie podoba mi sie poruszenie (1). Jest ok, ale nie tak wielkiego obiektu. Zbyt odwraca uwage. Male jakies tam obiekty dodalyby dynamiki. Ten jednak zajmuje zbyt duzą powierznie. Moze zamkniecie w ramce dodaje takich odczuc? Nie wiem. Czuje jedynie zamysl 1-ki![]()
Myślę że brakuje tym kadrom kolorów, które są tak charakterystyczne dla tej pory dnia (nocy?). W BW te kadry sporo tracą.
Światło żarowe w pełnym spektrum w postaci siarkowo-żółtej, żółto-zielonej, jaskrawo żółto-pomarańczowej, brunatno-czerwonej, fioletowo-cyjanowej (każda latarnia świeciła innym kolorem) oraz light pollution na niebie w odcieniach brunatno-pomarańczowych sprawiły, że bw jest właśnie jedyną formą akceptowalną![]()
Skontaktuj się z nami