Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: szara karta

Domyślnie szara karta

Tak jak w temacie chcę kupić szarą kartę. piszę tego posta żeby się dowiedzieć od Was drodzy forumowicze czy w przypadku tego sprzętu występuje coś takiego jak lepsza czy gorsza szara karta. Jak juz kupię to niech bedzie dobra wytrzymała i odpowiednia może moglibyście mi coś polecić.
    Nikon D700+nikkor 35/1.8+SB-900 Lowepro Stealth Reporter D650AW

Domyślnie

tak do pytania powyżej- można taką szarą kartę zrobić sobie samemu? jeżeli tak to z jakiego materiału itd? Może ktoś mógłby coś polecić??
    Pozdr.
    Kto chce- szuka możliwości, kto nie chce- szuka wymówek.

Domyślnie

i 55pln w....

Domyślnie

w każdej książce Kelbyiego Edycja zdjęć dorzucana jast karta A4 podzielona na 4 części kolorów: szary, czarny, biały i "jaśniejszy" szary, cena książki to 77zł
    x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Domyślnie

wojtekp1976 tak o coś takiego mi chodzi tylko pytałem czy w tym przypadku istnieje też lepsza czy gorsza itd czy każda jest dobra
    Nikon D700+nikkor 35/1.8+SB-900 Lowepro Stealth Reporter D650AW

Domyślnie

Kiedyś razem z grupą Freelancer'ów robiłem "zrzutkę" na większą ilość tych kart.

Moja leży teraz w szafie nie użyta chyba ani razu.
    Powiem szczerze, że dużo lepszym wyjściem wydaje mi się szara karta w formie blendy (np.: coś takiego).
    Szara karta Kodaka jest dość niewygodna w transporcie, bo łatwo ją wygiąć, a że jest to zwykły kawałek tektury nic z tym potem nie zrobimy.

Może lepszym rozwiązaniem byłby WB Cap?
    Jest to dużo poręczniejsze, ale nigdy nie miałem z tym styczności.
    Zamienniki są w bardzo przystępnych cenach (ok. 15 zł), ale na ich temat lepiej niech wypowie się ktoś, kto miał z nimi styczność.

Domyślnie

A może coś takiego?

x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Borkowski Zobacz posta
    w każdej książce Kelbyiego Edycja zdjęć dorzucana jast karta A4 podzielona na 4 części kolorów: szary, czarny, biały i "jaśniejszy" szary, cena książki to 77zł
    Niestety, jakość kart z książek Kelby'ego jest niska. Mam dwie takie "poczwórne" karty i stwierdzić muszę, że każdy zestaw ma inne szarości.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów