Witam!
Nie ładujcie z góry, że było, że szukaj, tylko proszę o radę: potrzebuje lampy do fotografii makro co więc polecacie?
Z góry dziękuję za pomoc w wyborze.
POZDRAWIAM!
Szukaj
Witam!
Nie ładujcie z góry, że było, że szukaj, tylko proszę o radę: potrzebuje lampy do fotografii makro co więc polecacie?
Z góry dziękuję za pomoc w wyborze.
POZDRAWIAM!
Z8 + różne klamoty
Nikon sb-r1c1.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
No właśnie o tym myślę tylko chciałbym usłyszeć Wasze opinie.
Z8 + różne klamoty
Za dużo osób tego pewnie nie miało, więc możesz trochę poczekać na te opinie.
Moim zdaniem (teoretyka) fajny zestaw dający sporo możliwości sterowania światłem, nie tak jak w zwykłych pierścieniówkach, a do tego jeszcze SU800 na inne okazje. Choć z drugiej strony mając już lampę (?) nie lepiej (i taniej) pobawić się w DIY dyfuzory?
Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 04-08-2010 o 14:46
Masz na myśli zrób to sam jak żeś taki Słodowy?
Z tym chyba nie było by problemu z racji na mój ponad 20letni staż modelarski. Mam nawet w domu białe arkusze polistyrenu różnej grubości. Podobno efekty są zadowalające. Dziś leje więc może coś sklecę. Mam lampę SB-900.
A zestaw dość drogi więc rzeczywiście pewnie poczekam na odzew. Dodatkowo, jak wspomniałeś, kusi uniwersalność SU-800.
Z8 + różne klamoty
Tańszą i ciekawą alternatywą może być Metz, np. tutaj http://allegro.pl/item1161708539_met...fv_lublin.html
Nikon DX
Tak zwane review Metza 15MS1.
A ja z kolei mam dwie lewe ręce, ale mam za to SB900 i chętnie bym zobaczył co skleciłeś.
Też zastanawiałem się nad lampą do makro - ale oglądając na sieci różne zdjęcia jednak odrzuciłem lampę z palnikiem pierścieniowym. Owszem, czasem można ciekawe efekty osiągnąć, ale jednak lepszym wyjściem wydaje mi się jakiś w miarę duży dyfuzor od góry.
Cienie się lepiej rozkładają, tak to widzę... Ideałem byłoby mieć i jedno i drugie, ale na razie u mnie priorytet ma lampa/lampy od góry.
Jak coś wydłubiesz, chętnie bym zobaczył i wydłubane szpejo i efekty. Może wtedy i ja w końcu się wezmę za zrobienie czegoś takiego i nie spartolę jak zawsze w wypadku prac ręcznych...
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Witam,
Na temat zestawu Nikon sb-r1c1 mi nie udało się znaleźć zbyt wiele konkretów i opinii ludzi którzy to rzeczywiście mają/używają lub mieli/używali.
Więc udało mi się kupić taki zestaw tydzień temu, ale niestety nie zalazłem jeszcze czasu aby go przetestować w "polu". Na razie tylko poćwiczyłem "na sucho" w domu jak to wszystko po podłączać i do czego są guziczki. Na razie jakość wykonania i ergonomia jak dla mnie bez zastrzeżeń. W weekend mam nadzieję że uda mi się w końcu zrobić kilka fotek w terenie. Postaram sie coś pokazać i podzielić się wrażeniami.
Pozdrawiam,
Ostatnio edytowane przez Jabolix ; 06-08-2010 o 00:39
brak podpisu
No i jakie efekty??
Skontaktuj się z nami