Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Noob at work

Domyślnie

blue po co się wypowiadać skoro nie masz nic do powiedzenia ? , chciałem szczegółów żeby wiedzieć co poprawić

Domyślnie

1 jest beznadziejna. Kadr mega fatalny, ostrośc na jednym oku, cera do poprawy w PS. Ogólnie mega lipa i zdjęcie nie powinno nigdy powstac.

2 ciut lepiej ale też beznadziejnie - mimika i kadr do poprawy.

3 nie widze

Domyślnie

a jak Panowie skadrować coś w stylu 1 ? powiedzmy że ostrość jest na całej twarzy ,ale chciałbym takie zbliżenie jak jest weźcie pod uwagę że to są moje pierwsze zdjęcia """""portretowe"""""

Domyślnie

stock - a ja mam takie pytanie : czy powinniśmy aby na pewno poprawiać cerę, tylko dlatego, że ma niedoskonałości? Przecież to się robi sztuczne jak na okładkach czasopism :/ Pytam serio, bo zastanawiam się gdzie jest granica.

W pierwszym zdjęciu nie podoba mi się kadr - nie bardzo wiem co chciałeś pokazać
    W drugim - kolor skóry jest straszny
    D 600 | N50/1.8D | N35/1.8 | T90/2.8 | S70-300 f/4-5.6 APO DG Macro | N18-70 | sb400 | sb700

Domyślnie

Poświęć czas zmarnowany na dodanie pro-podpisu na zdjęciu na poczytanie książek o fotografii albo oglądanie prac innych.

Domyślnie

ja od siebie dodam że celowo nie robiłem dupci niemowlaka bo nie lubię tapet "modelka" też nic na sobie nie miała poza tym jeszcze wg mnie jest tak źle chyba że 100% crop oglądacie...

,ale fakt większość zdjęć z pro modelkami gęba gładka jak wymiona krowy już wole lekką nieostrość niż skórę bez porów jeżeli to wyznacznik dobrego zdjęcia to chyba nigdy się nie przypodobam , trochę mi tu brakuje wypowiedzi normalnych ludzi tutaj większość zajmuje się tym zawodowo ja sobie próbuje ...

pozdrawiam kolegę z konina

*kisio poświeć czas zmarnowany na dodawanie bezsensownych postów na myślenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    a jak Panowie skadrować coś w stylu 1 ? powiedzmy że ostrość jest na całej twarzy ,ale chciałbym takie zbliżenie jak jest weźcie pod uwagę że to są moje pierwsze zdjęcia """""portretowe"""""
    Masz tu mnóstwo takich zdjęć, wystarczy przejrzeć kilka wątków. Na tym zdjęciu ściachałeś kobiecie połowę głowy, które nic nie wnosi. OGLĄDAJ, OGLĄDAJ, OGLĄDAJ zdjęcia innych.
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 04-08-2010 o 22:02
    Nikon

Domyślnie

zostałem skarcony ostro - oglądam , wstawię się znów jak uznam że się poprawiłem już nie chce linczu

amoniak
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    ja od siebie dodam że celowo nie robiłem dupci niemowlaka bo nie lubię tapet "modelka" też nic na sobie nie miała poza tym jeszcze wg mnie jest tak źle chyba że 100% crop oglądacie...

,ale fakt większość zdjęć z pro modelkami gęba gładka jak wymiona krowy już wole lekką nieostrość niż skórę bez porów jeżeli to wyznacznik dobrego zdjęcia to chyba nigdy się nie przypodobam , trochę mi tu brakuje wypowiedzi normalnych ludzi tutaj większość zajmuje się tym zawodowo ja sobie próbuje ...

pozdrawiam kolegę z konina

*kisio poświeć czas zmarnowany na dodawanie bezsensownych postów na myślenie
    oglądaj fotki innych

Domyślnie

ja jestem normalna, wypraszam sobie

wystempluj większe chrostki i będzie ok, a dwa tak jak inni radzą, oglądaj zdjęcia innych, w gazetach, na bilboardach itp
    www.monikowska.pl
    blog.monikowska.pl
    Kanon fotografii to Nikon

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów