Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Pierwsze z D700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    piękny dowód na to ze nie aparat robi zdjecia. Sprzęt zasadniczo fajny, foty kiepskie. Nawet przymykając foty na to że nieostre !
    i tyle w temacie, ćwicz dużo )
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żonkil Zobacz posta
    "sprzętu kupa a fotograf..."
    DUPA.....tylko tyle ode mnie
    bo zdjęcia nawet słabe albumowo!
    D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

Domyślnie

O zdjęciach już wszystko napisano . Ja dodam, że tym obiektywem zdziałasz w portrecie mniej niż najtańszą 50mm 1,8. Mam go i na pewno do portretu nigdy go nie użyję - jest to fajne szkło na szerokim kącie, ale w górnym zakresie sprawuje się słabo - ostrość idzie krytycznie w dół. W zlikowanych zdjęciach i tak by to nic nie zmieniło, ale zób sobie testy na jakiej ogniskowej jaka jakość jest żeby wiedzieć, w który zakres lepiej nie wchodzić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek 77 Zobacz posta
    To były tylko proby, sprawdzenie sprzetu.
    Jest na to odpowiedni dział.
    D700, D610 IRIX 15mm, sigma 24/1,4 art, NIKKOR AI 35mm T28-75/2,8, 50/1.8G, 85/1.8D, TAmron 70-300 IS SB900

Domyślnie

Ja też chcę D700 !!! Myśle że bym go lepiej wykorzystał . A te zdjęcia tylko do domowego albumu.
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

jeżeli kolega miał już do czynienia z fotografią to jest nad wyraz słabo...

jeżeli testujesz sprzęt to powiedz na co mamy zwrócić uwagę...czy ostrzy dobrze itp
    podejrzewam że takie pytanie w odpowiednim dziale powinieneś zadać...

nam nie pozostaje nic tylko zazdrościć sprzętu
    www.monikowska.pl
    blog.monikowska.pl
    Kanon fotografii to Nikon

Oszczędny w słowach Awatar Muhozol
    Miasto
    Killarney, ROI

Domyślnie

dzieki
    Onanista sprzetowym nie jestem
    To po co ten tytuł, szkoda w sumie że d700 takie fotki robi bo już miałem składać kasę, a tak to chyba zostanę przy tym co mam .
    A teraz na poważnie, mniej testów więcej zdjęć, i ważne pytanie, co spodziewałeś się tu usłyszeć wstawiając "fotki testowe z d700" ,że szczęka ludziom opadła. Proszę...

Domyślnie

wlasnie szukalem dzialu i jakos mi umksnol. chodzilo głównie o sprawdzenie sprzetu ostrosci itp.. Ale dzieki za odpowiedzi.
    N i pare gratów

Domyślnie

Jak wyżej. Fotki że aż oczy bolą.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

wlasnie szukalem dzialu i jakos mi umksnol. chodzilo głównie o sprawdzenie sprzetu ostrosci itp.. Ale dzieki za odpowiedzi.

Nie przejmuj się !
    Wszyscy krytykanci sami dostali kiedyś po głowie za słabe fotki, to się teraz odpłacają.

Fotki zrobiłeś, patrząc co z tego wyjdzie. Teraz czas na intensywne focenie i porównywanie swoich wyników z wynikami tych najlepszych (tak dla siebie). Następnym etapem będzie szukanie błędów u kogoś i robienie zdjęć swoich bez takich błędów. Po mału nie od razu... Życzę Ci dużo uporu i wytrwałości.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów