Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Domyślnie

A to by coś widać było poza tymi polami?

Domyślnie

nie da rady...bo i po co?
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

oj tam od razu 51 11 mi wystarcza i nie byloby to bardzo uciazliwe

Domyślnie

Ale jaki w tym cel pytam się To coś ułatwia?

Domyślnie

przyzwyczajenia z d80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelsul Zobacz posta
    przyzwyczajenia z d80
    Ja się przesiadłem z D80 na D700 i nie miałem takiej potrzeby. Dla mnie było to zaletą, że nie widać tych cholernych, czarnych kropek i można się skupić bardziej na komponowaniu. Przecież wiemy w którym miejscu one są i zawsze można sobie joy'em zmienić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    A to by coś widać było poza tymi polami?
    Brzegi kadru. D700 ma wszystkie pola mniej więcej skupione w centrum, co mnie trochę denerwuje. Chciałbym ustawiać sobie ostrość na brzegu kadru bez przekadrowywania...

A to, że lepiej jest jak nie widać tych pól, to już swoją drogą
    Pozdrawiam
    Przemek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemes Zobacz posta
    Brzegi kadru. D700 ma wszystkie pola mniej więcej skupione w centrum, co mnie trochę denerwuje. Chciałbym ustawiać sobie ostrość na brzegu kadru bez przekadrowywania...
    Jak Ci to przeszkadza, to możemy się zamienić... Dam Ci D80 za D700 . Takie uroki FX
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemes Zobacz posta
    A to już zrobili jakiś AF gdzie jest tak jak napisałeś? Faktycznie fajnie ale chyba za dużo zabawy byłoby joyem żeby przejść na tak skrajne pole. Prędzej okazja do zdjęcia by przepadła niż byś przeszedł na to pole. Mi pasuje tak jak jest, a jak trza przekadrować to tak robie. Tylko na pełnej dziurze już są problemy .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    A to już zrobili jakiś AF gdzie jest tak jak napisałeś? Faktycznie fajnie ale chyba za dużo zabawy byłoby joyem żeby przejść na tak skrajne pole. Prędzej okazja do zdjęcia by przepadła niż byś przeszedł na to pole. Mi pasuje tak jak jest, a jak trza przekadrować to tak robie. Tylko na pełnej dziurze już są problemy .
    eos 350d miał dość blisko skraju kadru punkty af. Z tego co pamiętam. 350d miałem jakieś 6 lat temu.

A o przekadrowaniu to już sam napisałeś: "Na pełnej dziurze już są problemy".
    Pozdrawiam
    Przemek

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów