Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Domyślnie

W przypadku wiertarki czy wyrzynarki (Boscha, Makity) za 300 zł nie należy się spodziewać zbyt wiele. Jest to sprzęt do domowego majsterkowania, mniej trwały i mało precyzyjny (zwłaszcza po dłuższym czasie intensywnego użytkowania). Zastanów się jak często będziesz ten sprzęt używał i do czego. Jeśli często i potrzebujesz precyzji to lepiej trochę zainwestować, jeśli kilka razy w roku to warto kupić coś „mniej markowego”.
    Każda firma ma jakieś bardzo dobre i gorsze modele, a czasem totalne wpadki. Niektóre modele zielone Boscha okazują się równie dobre jak ich odpowiedniki niebieskie (czasem tak naprawdę różnią się tylko ceną i kolorem).
    Uważaj na podróbki Boscha i Makity, trafiają się często na allegro i czasem w mniejszych sklepach (nawet tych niby firmowych). Niekiedy nawet po rozkręceniu są trudne do rozróżnienia.
    Ostatnio edytowane przez Zorki ; 28-07-2010 o 11:12
    Dobry fotograf to i Nikonem potrafi zrobić zdjęcie

Rozmowny Awatar d80
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Użytkowanie sprzętu będzie amatorskie (domowe).Parę dni temu w OBI widziałem sprzęty Black&Decker http://www.blackanddecker.pl/powertools/ Dobre to to czy nie za bardzo?

Domyślnie

Black & Decker to firma produkująca narzędzia dla majsterkowiczów. Spokojnie w warunkach domowych powinny dać radę.
    Jeśli jednak planujesz używać sprzętu kilka razy w roku i nie zależy Ci na precyzji (szczególnie w przypadku wyrzynarki, np. cięcie paneli podłogowych, a nie budowa mebli). To chyba lepiej kupić jakąś „mniej firmową” byle z długą gwarancją.
    Jeszcze jedno zwróć uwagę jak jest mocowany brzeszczot, wydaje mi się (ale tego nie jestem pewny) że większy wybór brzeszczotów jest z systemem Bosch (typ T) niż B&D
    Dobry fotograf to i Nikonem potrafi zrobić zdjęcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zorki Zobacz posta
    Jeszcze jedno zwróć uwagę jak jest mocowany brzeszczot, wydaje mi się (ale tego nie jestem pewny) że większy wybór brzeszczotów jest z systemem Bosch (typ T) niż B&D
    Co do cięcia paneli wyrzynarką... Nie wiem z czego składają się panele podłogowe, ale brzeszczot zużywa się bardzo szybko, przynajmniej taki standardowy do cięcia drewna - to takie moje spostrzeżenie.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d80 Zobacz posta
    Użytkowanie sprzętu będzie amatorskie (domowe).Parę dni temu w OBI widziałem sprzęty Black&Decker http://www.blackanddecker.pl/powertools/ Dobre to to czy nie za bardzo?
    Kolego,jeśli markowe to nie po 300zł.,jeśli tanie to po kilkadziesiąt zł.
    Wszystkim wyznawcom markowych i drogich elektronaerzędzi zadam pytanie,piszecie z własnego doświadczenia?
    Ja ze swojego powiem tak:użytkuję zarówno te drogie markowe jak i te najtańsze (kupowane po 30-35zł,nie wiem czy teraz są jeszcze takie tanie) i jedne i drugie spisują się znakomicie już kilka lat,te tańsze używane po kilka razy dziennie.Jest jednak pewne ale bo "ale" jest zawsze,trzeba umieć się tym sprzętem posługiwać a sprzęt tani traktować jak jednorazowy i cieszyć się że służy już kilka lat.
    Jeszcze tylko jedna uwaga,na tani sprzęt masz też dwa lata gwarancji.Podobno jak się bierze na firmę jest tylko rok.
    "Stety" działa cholerstwo i nie ma zamiaru się psuć.
    Oczywiście znam amatorów ze super sprzętem ale i tak przewiercili tylko jedną dziurkę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkl Zobacz posta
    Co do cięcia paneli wyrzynarką... Nie wiem z czego składają się panele podłogowe, ale brzeszczot zużywa się bardzo szybko, przynajmniej taki standardowy do cięcia drewna - to takie moje spostrzeżenie.
    Do cięcia paneli są specjalne brzeszczoty. Różnią się tym od zwykłych, że mają zęby w drugą stronę i są mocno utwardzone. Te "inne" ząbki dają to, że można spokojnie ciąć panele z wierzchniej strony nie obawiając się o zadziory. Trzeba tylko nieco solidniej dociskać wyrzynarkę.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

jeżeli ma to zarabiać na siebie to hilti, metabo, makita zależnie co tam komu lepiej w łapie lezy, ale ja bym jednak naciskał na hilti....

jak do zrobienia czegoś w domu rax na jakis czas to może byc najgorszy szajs z hipermarketu, ale nie liczmy na komfort pracy....

i pisze to z własnego doświadczenia, elektronarzędzia mam w ręku praktycznie codziennie
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zorki Zobacz posta
    Wczoraj wlasnie kupowalem brzeszczot. Wybor jest dokladnie taki sam miedzy typem T a U. Wiekszosc producentów robi takie same ostrza na oba mocowania.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-07-2010 o 09:58 Powód: lit.

Domyślnie

Jakiś czas temu miałem podobny dylemat (tylko wiertarkę potrzebowałem znacznie droższą). Wszyscy mi tu polecili Maiktę za co bardzo dziękuje bo sprzęt nie do zdarcia. Jeżeli możesz to bierze bez wahania Makitę, lub jeszcze lepiej hilti. Bosch jest już przereklamowany
    “Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył.”
    Robert Bresson

Moja mała galeria.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d80 Zobacz posta
    Jeśli kupujesz wiertarkę, żeby raz w roku wywiercić dziurę w betonie, kilkanaście dziur w drewnie i płaskowniku aluminiowym, to bez znaczenie jakiej marki kupisz. Byle nie miała bicia.
    Lepiej kupić wypasione wiertła.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów