Planuję zakup wyrzynarki w cenie do około 300 zł i wiertarki bez udaru również do około 300 zł.Co byście polecili w w/w cenach?Wiertarka nie za duża na 230V (bez akumulatora).
Z góry dzięki za info.
Szukaj
Planuję zakup wyrzynarki w cenie do około 300 zł i wiertarki bez udaru również do około 300 zł.Co byście polecili w w/w cenach?Wiertarka nie za duża na 230V (bez akumulatora).
Z góry dzięki za info.
Jak dla mnie to Makita, model już jak tam sobie znajdziesz - różnice w cenie w poszczególnych sklepach bywają spore
Myślałem o Boschu ale wydaje mi się,że ten sprzęt jest przereklamowany.
Tak jak koledzy wyżej. Makite kupisz raz i masz spokój.
A jeżeli Bosch, to tylko niebieski, a nie zielony.
Możesz się też rozejrzeć za DeWaltem albo Hitachi (o Hitachi wiele dobrego słyszałem, ale nie miałem okazji pracować)
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 28-07-2010 o 10:10 Powód: orto. ("Bosh")
D200 |N 18-200 VR |S 17-70| SB-800 | MF 55XproB + 488RC2 | Vanguard Kenline 29
Moje wypociny
Do zastosowań domowego majsterkowicza nie ma sensu kupować ani Boscha ani Makity z linii standardowej. Jakością nie odróżniają się od innych marek a są wyraźnie droższe (no chyba że porównujemy do wiertarki z marketu za 40 PLN). Ja mam kilka narzędzi marki Graphite oraz Skill. Graphite w ofercie ma kilka wiertarek w przedziale mniej więcej od 100 PLN do 250 PLN. Poza tym przy zakupie trzeba zwrócić uwagę na moc narzędzia.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 28-07-2010 o 10:10 Powód: orto. ("Bosha")
makita albo milwaukee heavy dutyA tak poważnie jeśli nie masz zamiaru uzywać narzędzi na skale przemysłową to spokojnie któryś z mniejszych DeWaltów wystarczy .
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 25-11-2010 o 16:49 Powód: pis. ("hevy")
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
a ja kupiłem sobie wkrętarkę i wiertarkę firmy Einhell. Cena vs jakość na 5+
Mamiya + Sony
Chwalicie Makitę...powiem tak.
Do zakładu kupowałem narzędzia u autoryzowanego dealera.
Kupiłem kątówke Makity 230mm i młotek udarowy Hitachi.
Bralem jeszcze pod uwage dewalta i milwalkee właśnie..
Przed zakupem naczytalem się jak to w Hitachi psuje się udar a jaka to Makita wspaniała i w ogóle..
Hitachi sprawuje się super, ma bardzo mocne uderzenie, jest lekka i na głowce nie robią się luzy - super się nią pracuje a wiercę w granicie.
Flex Makity to ostatnie g, chyba że tylko ja tak trafiłem.
Pierwszy raz zepsuła się za...pierwszym razem kiedy ją włączylem, może po 15 min ciągłej pracy.Spalił się wirnik- wymieniono.Druga awaria była zaraz potem, nie pamietam co to było ale wywalało korki jak ją włączałem...usterke usunięto.
Trzeci raz padł włącznik - wymieniono.Wszystko to w ciągu 8 miesięcy a używam go naprawdę sporadycznie.
Może tylko ja tak mam a może tylko flexy makity są takie słabe ale dla mnie to narzędzie nie nadaje się do pracy i w tej chwili używam Parkside 230 z Lidla (tania, amatorska seria) i nie zawodzi.
Myslalem ze mi sie jakas podróba Makity trafiła ale serwis stwierdził że jak najbardziej oryginał..
Ja makity nie polecam(moja jest o dziwo made in japan),
polecam Hitachi
aa o dziwo(bo to dla mnie zaskakujące) polecam tez mój drugi młotek einhella bh 726 chyba, taki niebieski.
Nie ma takiego kopnięcia jak Hitachi i ma spory rozrzut wiertła ale chodzi i dziurki wierci.
Polecam za to oprzyrządowanie makity, np wiertła właśnie.
aaa i to autora wątku:
wyrzynarkę to mój brat ma dewalta i spoko jest i tez chyba ze 3 stówki dał.
z wiertarek bez udaru to albo kup trzy Einhelle niebieskie i zarzynaj na zmianę albo jedną a porządną Celmę która też pochodzi..
Ostatnio edytowane przez rockabilly ; 28-07-2010 o 10:24
rock and roll all night and party every day
jestem tylko obserwatorem...
Polecam tego człowieka.
Sam od kilku lat kupuję do firmy u niego maszyny i mam jak najlepszą opinię o tym sklepie.
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
Skontaktuj się z nami