Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: lato

Domyślnie

Zdecydowanie 2 , za ta droge ktora bdb prowazi wzrok wglab kadru, niebo bardzo ladne...podoba mi sie mimo lekkiej nieostrosci.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Podpowiem Ci jak ostrzyć w PS-ie inną metodą, ostrzę tak od trzech lat i nie mam problemów, metoda którą podpowiedział Ci Greg nie zawsze się sprawdza - otóż otwierając zdjecie w PS-ie wybierasz na górnej listwie OBRAZ następnie ROZMIAR OBRAZU wpisujesz wartość dłuższego boku zdjęcia dzieląc je na pół np przy mojej fotografi kiedy dłuższy bok ma wartość około 4200 zamieniam 4-rkę na 2-jkę i wychodzi 2200 nastepnie na samym dole otwartej planszy wybieram opcję czyli metodę wyostrzania zawsze jest to DWUSZEŚCIENNA (WYOSTRZANIE, NAJLEPSZE DO REDUKCJI) klikamy ok. i czynność powtarzamy tym razem na długim boku wpisujemy wartość dozwoloną na forum, ja dla poziomego kadru zawsze wpisuję 1024 klikamy ok i zapisujemy fotkę do katalogu wybierając ciężar zdjęcia, z reguły jes to to od 250 do 300 KB z uwagi na fakt że ci, którzy mają wolne łącze nie będą mieli problemów z jego otwieraniem
    polecam tę metodę wszystkim - oczywiście dotyczy to zmniejszania uprzednio wyostrzonej pełnowymiarowej foty na potrzeby forum
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 27-07-2010 o 10:17 Powód: pis. Ci --> ci

Domyślnie

No to jest kolejna metoda ktora sie sprawdza....
    Jednak w metodzie ktora podalem za pomaca gumkowania warstwy gornej kontrolujemy poziom wyostrzenia.
    Kolezanka Igusiek nie wykorzystala metody, ktora podalem, tylko metode ostrzenia w LABie
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 27-07-2010 o 10:17 Powód: ort. "wykozystala"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    No to jest kolejna metoda ktora sie sprawdza....
    Jednak w metodzie ktora podalem za pomaca gumkowania warstwy gornej kontrolujemy poziom wyostrzenia.
    Kolezanka Igusiek nie wykorzystala metody, ktora podalem, tylko metode ostrzenia w LABie
    rozumiem że Iga nie zastosowała się do wskazówek, ale ponieważ parokrotnie metoda podana przez Ciebie Grzegorzu a rozpowszechniona na forum przez Czarka Światłę który wypatrzył ją w USA, przy korzystaniu z niej przeze mnie zawiodła, dlatego też podałem mz. sprawdzoną doskonale alternatywę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    rozumiem że Iga nie zastosowała się do wskazówek, ale ponieważ parokrotnie metoda podana przez Ciebie Grzegorzu a rozpowszechniona na forum przez Czarka Światłę który wypatrzył ją w USA, przy korzystaniu z niej przeze mnie zawiodła, dlatego też podałem mz. sprawdzoną doskonale alternatywę
    Nie neguje tego

Domyślnie

kolego greg wykorzystulac twoj link wyskoczylo mi o monitorach... chyba jednak nie o to chodzilo jesli piszesz, ze nie wykorzystalam tojej wskazowki... moglabym prosic jeszcze raz o linka

edycja sposobem harb

Uploaded with ImageShack.us
    Ostatnio edytowane przez igusiek21 ; 27-07-2010 o 11:18

Domyślnie

Ostatnia wersja jest wporzo wg mnie Ten kadr tez mi najbardziej "lezy"
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

ło ho ho, pisałem już dwa razy jakieś "mega opowieści" pod twoimi zdjęciami, jest lata świetlne lepiej, esowata droga zawsze będzie dobra w końcu są jakieś kadry co kadr przypominają, odrobinę bardziej precyzyjne kadrowanie jest jeszcze potrzebne - linie na zdjęciu zgraj jakoś z krawędzią zdjęcia, próbowałbym wyprowadzić tą drogę na 1 z rogu tak żeby się krawędź drogi zbiegła z ramką zdjęcia będzie wyglądało mniej przypadkowo, niebo fajne, kolory w sam raz, obróbka wyostrzanie i inne takie przyjdą z czasem - najważniejsze żeby było co wyostrzać.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów