Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: El Retencinho

Domyślnie

b.fajne zdjęcie - super kolorki i niebo mi się podoba gratki!
    pozdrawiam, Łukasz

Domyślnie

Elegancko... to zrobiles Podoba sie!
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

bardzo ładne

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastian Kraus Zobacz posta
    Zgodze sie z Toba... Ja rowniez lubie robic krajobrazy w pionie, ale czasem to jednak zabija zdjecie. Ale w tym przypadku jest jak najbardziej na miejscu. Jednak jezeli masz poziom z tego miejsca warto by bylo go pokazac rowniez... taka moja opinia.

Ten kadr był ostatni...napaliłem się i jechałem go do perfekcji(nie myślałem już wtedy o ustawianiu poziomu-zresztą i tak balansowałem ciałem jak mogłem,wcześniej robiłem parę innych konfiguracji(inne kadrowanie,z troche innego miejsca,w poziomie ,ale jeszcze światło było nie to,a to BB nie ten,a to filtr się obsuną ,a to brzeg mi wchodził w kadr(wiesz jak jest)-na 18 mm jest już ciężko zresztą to spasować tak by było dynamicznie i by jednocześnie jeszcze nieba starczyło,ale postaram sie jeszcze kiedyś coś pokazać szczególnie że troszkę wczaśnie chmury grały niesamowitą symfonie kolorów.Jestem zresztą w lekkim szoku że ten nienowy już"kit"tak mi to wszystko ostro zrobił+obrabiałem jpega,więc ogólnie osobiście jestem ze stanu technicznego tego zdjęcia bardzo zadowolony.Pozostaje trzymać poziom,co nie jest łatwe ogólnie

Dziękuję bardzo raz jeszcze za tak liczny oddzew wszystkim.
    Ostatnio edytowane przez pszetak ; 22-07-2010 o 23:57

Domyślnie

Wow z jpg powiadasz... Niemnie jednak bardzo udane zdjęcie. Nie ma co się zaslaniac kitowym sprzętem bo czasem z niego lepsze zdjecia wychodzą niż z tego na który zbieralo si cały czas. A co do poziomu no to fiu fiu niezle poszedles do przodu w porównaniu z poprzednimi fotami. A co do balansowania nad woda to uwierz mi mam spore doświadczenie. 6 razy mi aparat zalalo morska woda czegoś to się nie robi dla sztuki pozdrawiam
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Wow z jpg powiadasz... Niemnie jednak bardzo udane zdjęcie. Nie ma co się zaslaniac kitowym sprzętem bo czasem z niego lepsze zdjecia wychodzą niż z tego na który zbieralo si cały czas. A co do poziomu no to fiu fiu niezle poszedles do przodu w porównaniu z poprzednimi fotami. A co do balansowania nad woda to uwierz mi mam spore doświadczenie. 6 razy mi aparat zalalo morska woda czegoś to się nie robi dla sztuki pozdrawiam

Wiesz, co do progresu ,to poprostu przetwarzałem dużo informacjii w mózgownicy(głównie z tego forum-dziękuję wszystkim, że dali mi tą możliwość swiadomie lub nie przy okazji),a nie miałem możliwości ich realizacji,czasem poprostu sie nie udał wypad kadrowo itp.Wrzucałem na forum niewiele a jeżeli już to raczej supełnie niechronologicznie i z róznych okresów więc to nie jest tak że stało sie to z miesiąca na miesiąc...
    A co do balansowania to Ci akurat wierzę-pamiętam kilka Twoich "rozprysków"

Ogólnie,kitem sie nie zasłaniam, tyle że panuje przekonanie iż mydła to nieziemskie,no i nie da sie tym wogóle nic zrobić ,zresztą podswiadomie ulegałem tej tendencji...do wczoraj

Również pozdrawiam.

Oszczędny w słowach Awatar ra-fal
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

ładne, bardzo
    Rafał

Domyślnie

Wow z jpg powiadasz...
    Tak,ale może dlatego tak sie zachował dobrze,bo wszystko w plenerze sie zgrało no i nie męczyłem go bardzo pózniej:
    światło/cień
    Kolor selektywny
    poziomy
    ostrość selektywnie

Tyle

Domyślnie

Ale i tak jest najwazniejszy efekt koncowy...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów