Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Patologia

Domyślnie Patologia

Przepraszam, Czy to normalne, że kupując np błotnik w sklepie z częściami blacharskimi płacicie za polakierowanie i montaż?

Bo właśnie tak się czuję, po zakupie magicznych gumek do mojego D50.
    Sprzedaż obejmowała po 0,1 roboczogodziny.

Ponieważ kupowałem, przez znajomego z W-wy nie za bardzo miałem wpływ na operację.
    Myślę ze słowo [...] dobrze oddaje moj stan ducha.
    Tym bardziej, ze juz raz kupowałem i było ok.
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 23-07-2010 o 15:53
    pozdrawiam Michał
    moje pstryki lotnicze:
    www.air.art.pl www.fotoaktywni.art.pl

Domyślnie

hehehe miałem podobnie jak kupowałem ten czerwony dżingiel co zaslania wspomaganie AF do lampy bo mi odpadł
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nurkiewicz Zobacz posta
    Bo właśnie tak się czuję, po zakupie magicznych gumek do mojego D50.
    Sprzedaż obejmowała po 0,1 roboczogodziny.
    Pewnie zapłaciłeś za to, że magazynier ruszył [...] ze stołka i znalazł to czego potrzebowałeś. :\
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 23-07-2010 o 15:54

Domyślnie

Ciekawe czy za takie coś można by postraszyć ich UOKiKiem, bo nie jest to raczej normalna praktyka. Bagnet do 18-xx z wysyłką z USA 22 USD, a u nas jest go trudniej dostać (allegro 90pln), a na Po(d)stępu 200pln z wymianą ( a przynajmniej tak napisał, kiedyś ktoś na forum). Po raz kolejny dochodzę do wniosku, że serwisanci mają bardzo cenne ręce ze złota.
    Jestem leniwy, ale z tym walczę.
    Nie chce mi się włączyć komputera, ale jednak znajduje w sobie tyle siły, żeby go włączyć.

Domyślnie

Nie, to nienormalne.

Wstaw skan faktury
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Przepraszam, Czy to normalne, że kupując np błotnik w sklepie z częściami blacharskimi płacicie za polakierowanie i montaż? (...)
    Jeśli to taka analogia - to oczywiście, że normalne.

Sklep sprzedaje część, lakiernik maluje, a mechanik montuje - 3 różne osoby, 3 różne operacje.
    Przecież sklep nie prowadzi wykonywania usług, tylko handluje.
    MarcinWilk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mswilk Zobacz posta

Sklep sprzedaje część, lakiernik maluje, a mechanik montuje - 3 różne osoby, 3 różne operacje.
    Koledze chodziło chyba o to, że nie musi płacić za malowanie i montaż gdy tylko zakupił wspomniany wcześniej błotnik.
    A w serwisie N musiał zapłacić za 0.1 roboczogodziny (czyli montaż) gumy który wykona sam. Tak jakby płacił w sklepie za pomalowanie błotnika, który sam sobie pomalował.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mswilk Zobacz posta

Serwis na Postępu nie jest sklepem. Jeśli prowadzisz działalność gospodarczą i nie posiadasz odpowiednich wpisów do rejestru przedsiębiorców i PKD, a prowadzisz tylko działalność usługową, nie handlową częściami, to nie wolno Ci tych części sprzedawać jako towar. Do ceny części musisz doliczyć cenę usługi.
    Czy w knajpie, której właściciel zarejestrował jako działalność usługi gastronomiczne można sprzedawać alkohol tak jak w normalnym sklepie monopolowym?

Domyślnie

W takim razie jakim cudem w ubieglym roku kupilem identyczną gumkę za 11 zl nie płacąc za montaż?
    Może i nie jest to sklep, ale dowodzi to tylko tego jakim shitem jest ten punkt, bo mają burdel w procedurach i nie są powtarzalni.
    A poza tym trzeba miec odrobinę rozsądku. Nie kupowałem szkieletu aparatu tylko glupią gumkę, która w najlepszej firmie nie może wytrzymać jednego roku(!) średnio intensywnej eksploatacji.
    Mam plecak Karimora w ktorym są klamry, które łatwo ulegają połamaniu, dystrybutor przysłał mi 4 sztuki ZA DARMO bo pewnie firmie zalezy na dobrym zdaniu. Właśnie, zależy...
    pozdrawiam Michał
    moje pstryki lotnicze:
    www.air.art.pl www.fotoaktywni.art.pl

Domyślnie

W takim razie jakim cudem w ubieglym roku kupilem identyczną gumkę za 11 zl nie płacąc za montaż?
    Może i nie jest to sklep, ale dowodzi to tylko tego jakim shitem jest ten punkt, bo mają burdel w procedurach i nie są powtarzalni.

Bo widzisz, wystarczy, że NP zmienił np. księgowego, który stosuje inne interpretacje skarbowe. Bo dla jednego serwisowanie może być traktowane jako usługi na rzeczowym majątku ruchomym, a drugi potraktuje to jako dostawą z montażem.

Mam plecak Karimora w ktorym są klamry, które łatwo ulegają połamaniu, dystrybutor przysłał mi 4 sztuki ZA DARMO bo pewnie firmie zalezy na dobrym zdaniu. Właśnie, zależy...
    Karimor daje dożywotnią gwarancję, więc przysłali Ci, żebyś im głowy nie zawracał zbyt często.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów