Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Ku przestrodze

Domyślnie

mocne...

najbardziej zawsze uderzają mnie wypadki z naszej strony niezawinione, na które nie mamy wpływu... takie jak np. na pierwszym filmiku. Tu ciężko mówić o przestrodze - ułamek sekundy i bach...
    FX | D700

Domyślnie

Mocne, ale to i tak dla niektórych odmóżdżonych osobników żaden materiał edukacyjny. Musiałbyś w czasie projekcji takich filmików przywiązać kogoś do fotela, złamać mu nogi, podpalić na nim nasączoną wcześniej benzyną koszulkę, a w twarz łupnąć wiadrem z potłuczonym szkłem. Wtedy jeden dureń z drugim miałby taki bardziej "real" skutków głupoty. Chore to co piszę? Może. Ale nie bardziej od tego, co czasami widzimy na drogach.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quietstorm Zobacz posta
    mocne...

najbardziej zawsze uderzają mnie wypadki z naszej strony niezawinione, na które nie mamy wpływu... takie jak np. na pierwszym filmiku. Tu ciężko mówić o przestrodze - ułamek sekundy i bach...
    Gdybyś jechali wolniej to skutki byłby mniej opłakane lub nie byłoby ich wcale. Bo co ci po tym, że ktoś inny zawinił, jeśli Ty kończysz np. jako inwalida.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Mocne, ale to i tak dla niektórych odmóżdżonych osobników żaden materiał edukacyjny.
    masz rację. Mam kolegę, który uznaje tylko dwa położenia pedału gazu: puszczony i wciśnięty. Rozbił w swoim życiu kilka samochodów, dachował chyba dwa razy, owinął się wokół drzewa. Nic go to nie nauczyło. Bo winny zawsze był ktoś/coś, nie on. A to jesienią liście na drodze, a to traktor, który nie jechał poboczem, a powinien.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Mocne, ale to i tak dla niektórych odmóżdżonych osobników żaden materiał edukacyjny. Musiałbyś w czasie projekcji takich filmików przywiązać kogoś do fotela, złamać mu nogi, podpalić na nim nasączoną wcześniej benzyną koszulkę, a w twarz łupnąć wiadrem z potłuczonym szkłem. Wtedy jeden dureń z drugim miałby taki bardziej "real" skutków głupoty. Chore to co piszę? Może. Ale nie bardziej od tego, co czasami widzimy na drogach.
    "chore ?" - myślę że to faktycznie by poskutkowało - dopiero to. Bo wszystkie te fotoradary (w tym atrapy), czarne punkty to o kant dupy rozbić. Przy tak gównianych drogach i tylu autach na nich tylko wyobraźnia może nas uratować - a te matoły z filmiku "Malina 210km.h" wyraźnie jej nie miały...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    "chore ?" - myślę że to faktycznie by poskutkowało - dopiero to. Bo wszystkie te fotoradary (w tym atrapy), czarne punkty to o kant dupy rozbić. Przy tak gównianych drogach i tylu autach na nich tylko wyobraźnia może nas uratować - a te matoły z filmiku "Malina 210km.h" wyraźnie jej nie miały...
    Takie filmy ludzie traktują, jak każdy inny film sensacyjny, który można obejrzeć w kinie lub w TV.
    Analogiczny przykład, jak ludzie biorą sobie do serca tego typu ostrzeżenia o ludzkiej głupocie.
    Człowiek skacze do wody, łamie kręgosłup. Pogotowie odjeżdża z poszkodowanym, a reszta towarzystwa wraca do zajęć, czyli do skoków do wody, a nawet dokładnie w tym samym miejscu.

Domyślnie

fakt - siedzi w wielu nas przeświadczenie o "niezniszczalności" albo przynajmniej wiara w to że "nas to na pewno nie spotka" - powiem tak : oby

Oszczędny w słowach Awatar FalkoN.pl
    Miasto
    Strzyżyno/Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Gdybyś jechali wolniej to skutki byłby mniej opłakane lub nie byłoby ich wcale. Bo co ci po tym, że ktoś inny zawinił, jeśli Ty kończysz np. jako inwalida.
    Tu niema reguły, jak stoisz na chodniku, to też jakiś idiota jadący za szybko może na Ciebie wpaść bo nie opanuje samochodu, a innym razem jadąc samochodem ciut szybciej możesz minąć się o włos ze śmiercią, bo gdybyś jechał wolniej to ktoś wpadł by na Ciebie, a tak Cię ominął.

Niektórzy zapominają, że nie są sami na drodze i tak to się właśnie kończy, tylko, że czasami zabierają ze swoją bezmyślnością i brawurą osoby postronne. Najgorsze jest to, że ich się nie nauczy, dopóki nie zdadzą sobie sprawy z tego, że przez nich ktoś ma zniszczone życie.
    D200 |N 18-200 VR |S 17-70| SB-800 | MF 55XproB + 488RC2 | Vanguard Kenline 29
    Moje wypociny

Domyślnie

Powinno to byc obowiazkowym materialem pokazywanym na kursach prawa jazdy.

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów