Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie Coolscan 8000ED wiesza sie

Uzytuje taki skaner od ponad roku, ale ktoregos dnia pojawily sie problemy, NikonScan przy uruchamianiu wiesza sie przy komunikacji ze skanerem. Inne programy tyupu silverscan tez zachowuja sie niestabilnie, wymienilem przewod FV, komputer i system, na Macu podobne problemy. Do serwisu autoryzowanego boje sie odeslac, jest jakis serwis niezalezny ktory w skanerach moze pomoc?

Domyślnie

Czy masz podłączone jakiekolwiek inne urządzenie pod port 1394 ? (firewire?)

Domyślnie

Miałem podobne objawy w 9000ED (nie rozpoznawał ramki) - wysłałem do serwisu, naprawili szybko i sprawnie, według opisu pomogło zwykłe... czyszczenie (choć cena za usługę była niemała).

Innym powodem może być ew. fakt, że Coolscany nie przepadają za niektórymi kontrolerami FireWire i najlepiej stosować ten oryginalny z pudła.

Domyślnie

Skaner jest sam na magistrali.

Do tej pory skanowalem zamiennie na dwoch komputerach i na obu dzialal, teraz przestal na obu, portu raczej nie uszkodzilem, przepinalem zawsze przewod przy komputerze, wymienilem go na nowy i krotszy, nie pomoglo

Do serwisu z checia bym wyslal ale narazie trafilem na dwie proby naprawy coolscana na postepu, obie zakonczone fiaskiem. Dlatego nie ukrywam ze boje sie wyslac tam sprzet.

Ile kosztuje u nich czyszczenie?

Domyślnie

Nie pamiętam dokładnie, albo coś koło 500 albo koło 1000. Miałem ten sam dylemat - ogólnie boję się serwisów jak ognia piekielnego, a o tym co NP robi z Coolscanami słyszałem horrory. Wysłałem w akcie desperacji i rozpaczy - naprawili błyskawicznie, skutecznie acz nietanio.

Domyślnie

Mam juz wycene, samo czyszczenie to koszt okolo 390PLN, niestety u mnie nie jest wystarczajace

- naprawa i regulacja elektroniki, czyszczenie, naprawa, regulacja systemu optycznego, robicizna - 1150 brutto
    - TS015-002 - Main PCB Unit 1302 brutto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziki_pl Zobacz posta
    Mam juz wycene, samo czyszczenie to koszt okolo 390PLN, niestety u mnie nie jest wystarczajace

- naprawa i regulacja elektroniki, czyszczenie, naprawa, regulacja systemu optycznego, robicizna - 1150 brutto
    - TS015-002 - Main PCB Unit 1302 brutto
    od razu Ci powiem, że pierwsza pozycja to ściema. Sam pracuję w serwisie (nie foto) i wiem, że taki wpis, to standard. Prawdopodobnie padło Ci coś na płycie skanera (Main PCB Unit). Ale, żeby wymiana płyty 1150.-?

Domyślnie

Tego sie domyslam, ale chyba nie mam innego wyjscia

Sa jakies alternatywne serwisy gdzie mozna wyslac sprzet? Canoniarze sla do berlina, a nikony?

Domyślnie

Możesz wysłać do NPS w Düsseldorfie - drożej już raczej nie będzie...

Domyślnie

a moze fixationuk.com jako serwis aparatow bardzo chwalony (tu na forum tez)
    cenowo wszytskie opisywane naprawy duzo tanej niz na postepu, nawet biorac pod uwage wysylke
    opinii o tym serwisie poszukaj w dziale serwis

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów