Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: d 200 + pilot

Domyślnie d 200 + pilot

Witam . Po rozmowie z kolego , postanowiłem kupić pilota myślałem o mc-36 ale ostatecznie padło na zamienik phottix tr-90 . I nie wiem czy się nie zemściło , może brak wiedzy . Mianowicie w trybie recznym ustawiam czas b i wciskam spust i czasem zrobi zdjęcie a czasem nie i jak bym chciał np. 3min nie jest to możliwe . Pytanie dlaczego ?

Domyślnie

A robisz to zgodnie z instrukcją czyli przy wciśniętym spuście na wężyku ustawiasz "suwak" do pozycji hold? Wtedy jeśli w wężyku są baterie powinien ładnie odmierzać czas naświetlana.

I pamiętaj, że jeśli ustawiasz czas naświetlania w wężyku to wtedy należy nacisnąć nie spust, a ten mały guziczek pod wyświetlaczem pilota (time start/stop).
    Ostatnio edytowane przez suomi ; 10-07-2010 o 19:11
    Wolność to wśród mądrych ludzi żyć, widzieć dobroć w oczach ich... i szczęście...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suomi Zobacz posta
    A robisz to zgodnie z instrukcją czyli przy wciśniętym spuście na wężyku ustawiasz "suwak" do pozycji hold? Wtedy jeśli w wężyku są baterie powinien ładnie odmierzać czas naświetlana.

I pamiętaj, że jeśli ustawiasz czas naświetlania w wężyku to wtedy należy nacisnąć nie spust, a ten mały guziczek pod wyświetlaczem pilota (time start/stop).
    tak wiem wiem , teraz wkręciłem pod f5 i odrazy strzeliłem fotkę a pod d200 tak jak by nie widział af nie reaguje może gniazdo siada ?

Domyślnie

Jeśli ani jeden ani drugi przycisk nie uruchamia AF to coś w tym może być. Jeśli masz możliwość to sprawdź z innym wężykiem
    Wolność to wśród mądrych ludzi żyć, widzieć dobroć w oczach ich... i szczęście...

Uprawnienia umieszczania postów