Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Domyślnie

Ja polecam sprawdzone u siebie i cenowo powinieneś się zmieścić
    wooferki DLS R6A
    tweet Focal TN47
    i polecam to zasilic np Sony Xm-6020

bo z samego radia ta raczej nie granie. Zwrotnice poskladal mi ojciec za kilka zalotych tylko trzeba bylo dobra odpoweidnie parametry.

Jak lubisz tanio i dobrze to polecam taki zestaw.
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Domyślnie

No ja wlasnie skonczyłem pracę nad swoim teraz tylko strojenie i mysle że może na zawody EASCA w tym roku uda mi sie chociaż raz, chyba że żona bedzie rodzic w jakis weekend to dupa-blada

Domyślnie

No wyciszenie auta też bardzo ważna sprawa...

Jak masz te 700zł to radziłbym Ci na początek poczekać, dozbierać tak do 1000zł i wtedy kupić np. te Helixy DB i jakieś porządne radyjo (może jakiś Alpine?). A wyciszenie miej na uwadze jeśli podchodzisz do tematu na serio i zależy Ci na jakości

Domyślnie

Wygluszyc mozna matami dekarskimi, np. Soudal. Koszt to 70-100zl, zaleznie od wielkosci drzwi.
    Helixy DB 62.1 -250 zl
    Ewentualnie dystanse (nie wiem jakie sa fabryczne mocowania pod glosniki w tej toyocie) - ~50zl kupne lub koszt plyty mdf i impregnatu jesli zrobi sie samemu.
    Za reszte pieniedzy jakies uzywane radio (warto kupic cos starszego, bez wodotryskow, ale za to w tamtym czasie hi-endowego).

I mamy ladnie grajacy, budzetowy zestaw.

Domyślnie

O matulu, jestem muzykiem (prawie) zawodowym i nie bardzo rozumiem, po co komuś, zwłaszcza w aucie, coś więcej niż radio Sony (za 1500 zł 11 lat temu) i fabryczne głośniki w aucie...
    Gdy przymierzałem się do zakupu auta, poszedłem do kolegi zapytać o radio. Józiowi błysnęło oko, zaprowadził mnie do swojego Volvo kombi i mówi coś w tym sensie: "tu w bagażniku trzeba wyciąć podłogę, wsadzić coś tam, założyć specjalne kable, zmienić akumulator, tu głośniki, tam głośniki...". Popatrzyłem i zwiałem. Wyszło, że z 1/5 ceny nowego auta stanowiłby system audio.
    A jeśli chodzi o carów, to najbardziej pamiętam Piotra I. :>
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Osobiście głuszenie dekarką odradzam, to jest stworzone na dach a nie na pionowe drzwi z których to potem spłynie w słońcu

Domyślnie

mucha-cmax, mowisz to z wlasnego doswiadczenia, czy z plotek zaslyszanych w internecie?
    Osobiscie znam przypadki, w ktorych takie maty trzymaja do dzis (od 2-3lat), a zadnego, w ktorym by splynely. Dodam, ze dwa z trzech samochodow nie sa garazowane. Trzeba dobrze rozgrzac przy naklejaniu i nie bedzie problemu.

Domyślnie

Mówie o doświadczeniu w najgorszym przypadku można maty APP czy bolla stosować ale dekarka to zło ostateczne, nie raz u znajomych jak poprawiałem auta widziałem spłyniętą taśme dekarską

Dodadam za maty z klejem APP to nie to samo co dekarka z rolki by pojęc nie mylić
    Ostatnio edytowane przez mucha-cmax ; 08-07-2010 o 12:09

Domyślnie

Amatorsko temu i owemu montowałem sprzęt do auta. Jakiś tam słuch mam, można nieskromnie powiedzieć, że niezły. I powiem Wam jedno, nawet najbardziej hi-endowy sprzęt będzie grał jak totalna kaszana jeśli się tego właściwie nie podobiera i nie założy. Z budżetowego sprzętu polecam praktycznie każde radyjko z możliwie mocno rozbudowanym korektorem. Kolega pisze, że chce coś nowszego niż "kaseciak", a nie tworzyć democar na zloty. Na dodatek nie trzeba 700 zł, a wystarczy 400-500 na dobry sprzęt z zeszłorocznej serii - jeśli dużo będzie używane radio polecam Blaupunkt - mają wyjątkowo czułe tunery . Oczywiście marketową chinszczyznę stanowczo polecam omijać wyjątkowo szerokim łukiem.

Edit: Najlepsze na świecie audio w samochodzie to V8 pod maską.
    Ostatnio edytowane przez Rafał_Sz ; 08-07-2010 o 12:13
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

Jeżeli chodzi o radio to kup Blaupunkta za 300-400zl serii 4 albo 5, ja nie wiem dlaczego Polska to taki dziwny kraj że każdy w dobrym car audio musi miec clariona albo o zgrozo alpine. cos jak jedyna sluszna marka.
    do kropki kupisz wzmacniacz jakis, do tego glosniki - a może Focal A1? separowane za 400zl dostaniesz, ale nie wiem jak sie maja w porównaniu do Helixów,
    ale przypuszczam że są lepsze jednak ;]

Mata wygłuszająca i gotowe.
    Kable 1,5 albo 2,5 mm i gotowe

A jak sie nie boisz używanych, to na niemieckim ebay można czasem tanio dostać MB Quarty i focale wysokich serii.

A jak masz więcej siana to może najtansze morele, ale to juz 600zl

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów