Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: IP routera

Domyślnie IP routera

Czy jest jakiś prosty sposób (dla laika) ustalenia IP routera. Muszę zmienić jego ustawienia i bez IP nie mogę się do niego dostać.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Przeważnie w domyślnych ustawieniach jest to któryś z poniższych.
    Kod:
    192.168.0.1
    192.168.1.1
    10.0.0.1
    10.0.0.2
    Jeśli tego adresu się nie zmieniało w ustawieniach to najlepiej z instrukcji obsługi spisać domyślny.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

przewaznie 192.168.0.1.

Domyślnie

Dzięki, po powrocie z pracy sprawdzę. Instalował go ktoś inny i nie wiem czy czasem nie zmieniał. No ale to się okaże.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    Dzięki, po powrocie z pracy sprawdzę. Instalował go ktoś inny i nie wiem czy czasem nie zmieniał. No ale to się okaże.
    Jeśli wspomniane adresy nie zadziałają to daj tu znać, są bardziej wyrafinowane sposoby ustalenia stosownej adresacji
    olender.me

Domyślnie

T&T IP router jest niezmienne. Mam nadzieję, że masz hasło do router. Gdybyś miał problem z IP to wejdź na stronę producenta router, w dowload będzie pewnie instrukcja jego obsługi. Tam będzie napisane jaki jest jego adres i podstawowe hasło.

Pozdr
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_C Zobacz posta
    T&T IP router jest niezmienne.
    Pozdr
    mało routerów chyba widziałeś
    olender.me

Rozmowny Awatar andrstac
    Miasto
    Przededworze/Chmielnik/Kielce

Domyślnie

Ale ty używasz tego routera już? Jeżeli tak, to otwórz w podłaczonym do routera kompie połączenia sieciowe, kliknij prawym klawiszem na połączenie którego używasz, wybierz stan, zakładka obsługa i adres bramy będzie adresem Twojego routera.
    D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200

Domyślnie

Można też, jeśli już używasz tego routera, wpisać w wierszu poleceń: ipconfig /all . Brama domyślna to adres routera, jak napisał kolega wyżej.
    D90, 18-105 VR, T17-50, 35, SB-900

Smile

Cytat Zamieszczone przez andrstac Zobacz posta
    Ale ty używasz tego routera już? Jeżeli tak, to otwórz w podłaczonym do routera kompie połączenia sieciowe, kliknij prawym klawiszem na połączenie którego używasz, wybierz stan, zakładka obsługa i adres bramy będzie adresem Twojego routera.
    Zalecam ten sposób.

Pozdr.
    Nikon System

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów