Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie nikon P50 obiektyw i obraz problem

Witam. Niedawno w moim P50 zaciął się obiektyw wiedząc, że aparat po gwarancji rozruszałem go i działał. Po paru użyciach aparatu obiektyw się znów zaciął ale obraz stał się niewyraźny. Kolejny raz rozruszałem obiektyw (trochę przeskakuje ale chodzi) lecz zdjęcia są dalej rozmazane. Próbowałem wybierać różne tryby i rozdzielczości wróciłem do ustawień fabrycznych ale dalej bez zmian. Więc chciałbym się zapytać czy można go jeszcze naprawić czy już go po prostu odpuścić i kupić nowy. Za każdą pomoc dziękuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bla bla Zobacz posta
    Witam. Niedawno w moim P50 zaciął się obiektyw wiedząc, że aparat po gwarancji rozruszałem go i działał. Po paru użyciach aparatu obiektyw się znów zaciął ale obraz stał się niewyraźny. Kolejny raz rozruszałem obiektyw (trochę przeskakuje ale chodzi) lecz zdjęcia są dalej rozmazane. Próbowałem wybierać różne tryby i rozdzielczości wróciłem do ustawień fabrycznych ale dalej bez zmian. Więc chciałbym się zapytać czy można go jeszcze naprawić czy już go po prostu odpuścić i kupić nowy. Za każdą pomoc dziękuje
    co znaczy "rozruszałem"? takim rozruszaniem mogłeś naruszyć konstrukcję soczewek, więc nie dziwota, że masz teraz nieostro, serwis lub nowy, nic nie wskórasz żadną zmianą ustawiem wg mnie
    pozdrawiam
    Artur

Domyślnie

A nie istnieje możliwość rozkręcenia i samemu coś naprawić? Może moje pytanie jest trochę idiotyczne ale z aparatami jestem zielony

Domyślnie

Sam już nic nie naprawisz. Wszystko w aparacie jest dosyć małe. Po za tym jest to wszystko złożone tak aby nie zaglądać do środka i nie naprawiać. Tylko serwis.

Domyślnie

no nic dzięki za pomoc i odpowiedź jak się nic nie da zrobić tylko serwis który za naprawę weźmie więcej niż za nowy aparat to temat do zamknięcia

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów