Close

Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 209

Wątek: Netbook

Domyślnie

Aaaa o większej niż.
    No tak, to nie doczytałem.
    To pozostaje chyba tylko Asus 1201N/PN(ale ten jest jakiś nowy i chyba dopiero w zapowiedziach).
    No i na matrycy glare (ale PN może będzie na mat).

Ale Mat nie jest aż takim problemem jak dwa rdzenie. Netbooków jak na lekarstwo z takimi prockami.
    No chyba, że jakiś ThinkPad, ale pewnie będzie i większy i znacznie droższy.

Sam siedzę w temacie, bo na nowy rok akademicki chce sobie zanabyć. Tyle, że mi dwurdzeniowiec kompletnie niepotrzebny
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    To pozostaje chyba tylko Asus 1201N/PN(ale ten jest jakiś nowy i chyba dopiero w zapowiedziach).
    No i na matrycy glare (ale PN może będzie na mat).
    no właśnie nie szukam takich podpowiedzi ma być mat, rozdziałka większa niż 1024x600, mile widziany modem i dwa rdzenie
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Spełniającego wszystkie warunki nie ma
    A przynajmniej ja szukając już trochę nie natknąłem się.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Odgrzeję kotleta, choć nie wiem czy ktoś będzie w stanie pomóc

Sam szukałem trochę i chyba czegoś takiego zwyczajnie nie ma.
    Potrzebowałbym netbooka na uczelnię - codzienne noszenie. Większego niż 10 cali (to dla mnie chyba zbyt mało). Najlepiej 11,12.
    Koniecznie matowa matryca. Najlepiej też jakaś matowa obudowa.
    Co do parametrów, nie mam jakichś specjalnych wymagań, ma być do pakietu biurowego, internetu, gg, skype itd. Czyli nic ambitnego.
    Za to wypadałoby, żebym przez 5h użytkowania nie musiał się martwić kompletnie o zasilanie. Taka ilość bez prądu mi w zupełności starczy.
    Waga najlepiej maksymalnie 1,5 kg. Im mniej na plecach tym lepiej
    Rewelacyjnie będzie jak do tego wszystkiego, nie będzie się grzał. Aby bez obaw móc go na ławce w parku na kolanach trzymać.

Znajdzie się coś?
    Może coś kurcze pomijam, ale co poszukam, to albo ma matrycę glare, albo ma ION i też glare Albo trzyma 3h maks.
    Sam ION mi w ogóle nie przeszkadza. Może być - przecież się nie obrażę. Ale netbooki z tą technologią na pokładzie chyba nie są zbyt wytrzymałe jeśli chodzi o pracę bez zasilania. Nie wiem jak z grzaniem się. No i z tego co widziałem mają zazwyczaj matrycę odblaskową.
    Może szykuje się jakaś nowość i warto poczekać?

Będę wdzięczny, jeśli komuś będzie się chciało odpowiedzieć
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Jest taki sprzęt: http://allegro.pl/lenovo-x200s-12-1-...224377067.html

Tylko jest małe ale

Domyślnie

Celowo nie napisałem ceny, ale zaznaczyłem, że chodzi o netbooka
    Nie sądzisz, że to trochę przerost formy nad treścią?
    Podstawowego kompa mam i chwilowo nie zmieniam
    Na pewno nie chciałbym wydawać więcej niż 2000 - a i to wydaje mi się sporo jak za netbooka.
    Ale dzięki
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Wiadomo, że cena zabija i dla śmiertelnika jest sporym przegięciem. Niestety takie czasy, że najlepiej sprzedaje się to co się świeci jak psu... nos, vide Asusy 12' z błyszczącymi matrycami i obudowami. Od jakiegoś czasu śledzę rynek netbooków w poszukiwaniu sprzętu o podobnych wymaganiach jak piszesz (dodatkowo zwracam trochę uwagę na procesor, bo W7 + najprostsze Atomy to nie jest najszczęśliwsze połączenie) i widzę, że nie ma sprzętu który łącznie spełni 5 warunków:
    - matowa matryca
    - nie błyszcząca obudowa
    - mocniejszy procek
    - bateria > 5 h
    - cena < 2000 zł

Pozostaje czekać.

Domyślnie

Ja się jakiś czas temu poddałem i kupiłem samsunga N150, 10 cali, mat, win xp home, N450. Wystarczy do tego co ma robić, czyli obróbki i wysyłania zdjęć jpg ze stadionu, a po kalibracji spyderem nawet ładnie świeci
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Wiadomo, że cena zabija i dla śmiertelnika jest sporym przegięciem. Niestety takie czasy, że najlepiej sprzedaje się to co się świeci jak psu... nos, vide Asusy 12' z błyszczącymi matrycami i obudowami. Od jakiegoś czasu śledzę rynek netbooków w poszukiwaniu sprzętu o podobnych wymaganiach jak piszesz (dodatkowo zwracam trochę uwagę na procesor, bo W7 + najprostsze Atomy to nie jest najszczęśliwsze połączenie) i widzę, że nie ma sprzętu który łącznie spełni 5 warunków:
    - matowa matryca
    - nie błyszcząca obudowa
    - mocniejszy procek
    - bateria > 5 h
    - cena < 2000 zł

Pozostaje czekać.
    No właśnie ja czekam już od 8 miesięcy
    I chyba się nie doczekam

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Ja się jakiś czas temu poddałem i kupiłem samsunga N150, 10 cali, mat, win xp home, N450. Wystarczy do tego co ma robić, czyli obróbki i wysyłania zdjęć jpg ze stadionu, a po kalibracji spyderem nawet ładnie świeci
    Ja zraziłem się jakiś czas temu do samsungów.
    Może niesłusznie, ale wolałbym coś innej firmy

Jeśli chodzi o 10 cali to Asus 1016p spełniałby teoretycznie moje wymagania, ale coś na rynek trafić nie może a i specyfikacja ma być niby inna niż zapowiadano.
    Tylko te 10 cali to chyba bardzo malutko. 11, 12 to już znacznie wygodniej, a waga minimalnie większa tylko.
    Ostatnio edytowane przez Inkognito ; 17-09-2010 o 11:34
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    Ja zraziłem się jakiś czas temu do samsungów.
    Może niesłusznie, ale wolałbym coś innej firmy

Jeśli chodzi o 10 cali to Asus 1016p spełniałby teoretycznie moje wymagania, ale coś na rynek trafić nie może a i specyfikacja ma być niby inna niż zapowiadano.
    Tylko te 10 cali to chyba bardzo malutko. 11, 12 to już znacznie wygodniej, a waga minimalnie większa tylko.
    Mi się te Samsungi podobają, chyba najbardziej ze wszystkich netbooków, ze względu na spokojną stylistykę i brak "upiększaczy". Taki trochę Thinkpad dla ubogich Tyle, że ja potrzebuję koniecznie rozdzielczość większą niż 600 pikseli w pionie, bo część softu po prostu nie mieści się na ekranie :/

Inkognito, a co jest takiego fajnego w tym Asusie którego podałeś? Patrząc po specyfikacji to raczej nic nowego, w ofercie Samsunga już teraz można znaleźć coś podobnego.

Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów