Close

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 126

Wątek: Brać to D3s?

Domyślnie

Coz, fotograf z jednym aparatem na slubie , to troche jak gosc weselny, wyjdzie nie wyjdzie, cos sie pstryknie, pamiatka bedzie. Osobiscie nie wyobrazam pracy z jednym korpusem, ale to nie ten watek .... D3s, to aparat z ktorym zadne warunki Ci nie straszne, jestes przygotowany na najgorszy koszmar oswietleniowy. Tam gdzie kiedys wchodząc mówiłeś - "o cholera" teraz mowisz " luzik, damy rade" . Jesli stac Cie na ten aparat bez zbytniego spinania, to kupuj, ale jesli wystarcza Ci d300 a klienci nie widza roznicy pomiedzy swiatlem zastanym a blyskaniem, i maksymalniy pulap cenowy to 1500 zl - to szkoda kasy na taki sprzet.
    Credo in unum Deum

Domyślnie

Sebastian straszne bzdury wypisujesz, po co Ci drugi korpus (pomijam sytuację w której pierwszy się zepsuje w trakcie) jeden nosisz na plecach? Ten fragment jest chyba najlepszy "fotograf z jednym aparatem na slubie , to troche jak gosc weselny, wyjdzie nie wyjdzie, cos sie pstryknie, pamiatka bedzie." i nie bardzo go rozumiem mając jeden korpus sprawny nie zrobisz dobrych zdjęć z wesela? ale jak będziesz miał drugi na plecach to już tak? Może niektórzy potrzebują przeciwwagi. Co do dalszej części wypowiedzi jeszcze bardziej brniesz w kretyńskie bzdury,
    podaj mi takie warunki oświetleniowe w których D3 sobie poradzi a D700 czy nawet D300 nie. To powinno być przeklejone jako kretyński tekst roku. To wszystko jest kwestią właściwych ustawień puszki i obróbki RAWów i gwarantuje Ci że dobry fotograf osiągnie te same efekty z D700 i z D3, zaryzykuję nawet stwierdzenie ze niewiele gorzej lub podobnie będzie z D300.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jatin Zobacz posta
    Sebastian straszne bzdury wypisujesz, po co Ci drugi korpus (pomijam sytuację w której pierwszy się zepsuje w trakcie) jeden nosisz na plecach? Ten fragment jest chyba najlepszy "fotograf z jednym aparatem na slubie , to troche jak gosc weselny, wyjdzie nie wyjdzie, cos sie pstryknie, pamiatka bedzie." i nie bardzo go rozumiem mając jeden korpus sprawny nie zrobisz dobrych zdjęć z wesela? ale jak będziesz miał drugi na plecach to już tak? Może niektórzy potrzebują przeciwwagi. Co do dalszej części wypowiedzi jeszcze bardziej brniesz w kretyńskie bzdury,
    podaj mi takie warunki oświetleniowe w których D3 sobie poradzi a D700 czy nawet D300 nie. To powinno być przeklejone jako kretyński tekst roku. To wszystko jest kwestią właściwych ustawień puszki i obróbki RAWów i gwarantuje Ci że dobry fotograf osiągnie te same efekty z D700 i z D3, zaryzykuję nawet stwierdzenie ze niewiele gorzej lub podobnie będzie z D300.

Eh..
    Kolego przeczytaj na spokojnie co widać bardziej doświadczony kolega ma do przekazania.
    Nie widzę w tym żadnych bzdur, co niestety nie można napisać o twoich wypocinach.
    Tips - Sebastian wspomina o D3s a to naprawdę robi różnice.

Domyślnie

Ehhh ok w takim razie myślę że wszyscy posiadacze D300 i D700 powinni je wyrzucić i kupić D3s. Skoro uważasz że to aż taka różnica to kup sobie nawet D3x to twoje pieniądze tylko głupio Ci będzie jak ktoś z D700 zrobi takie same foty.
    Nadal czekam na przykład warunków w których D3s zrobi dobre zdjęcia a D700 nie.

Domyślnie

Sebastian straszne bzdury wypisujesz, po co Ci drugi korpus (pomijam sytuację w której pierwszy się zepsuje w trakcie) jeden nosisz na plecach?
    No przede wszystkim jest to zabezpieczenie na takie właśnie sytuacje,
    drugi korpus nosisz albo na ramieniu albo np. na r-strapie czy innym wynalazku,
    jak będziesz miał do dyspozycji 2 body to porównaj sobie czas zmiany body przy oku do zmiany szkła na jednej puszce, nie wspominam już o zamieszaniu, które powodujesz, no i na pewno nie będziesz przepinał co parę sekund szkieł, a przy dwóch body żaden problem.

Prawie te same efekty z d3 i d300, hm, nie wiem czy jest sens pisać,
    albo..
    zrób sobie zdjęcie tego samego motywu na tej samej ogniskowej (albo jej odpowiedniku) i sprawdź czy nie widzisz różnicy, potem idź do kościoła zrób zdjęcia na iso 3200 i porównaj ich GO i jakość obrazka (wiesz co to GO?), potem pozostaje Ci podejść do konfesjonału i wyznać kapłanowi swoje grzechy...
    O różnicach można by jeszcze długo (są odpowiednie wątki), ale to tak na szybko

Ale Ty nas chyba wkręcasz?
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Fotograf papieża też ma dwa aparaty pomimo tego, że mógłby nosić całą torbę obiektywów

Domyślnie

Z tym porównywalnością obrazka z D300 to trochę przesada, ale z tym że mało będzie sytuacji gdzie D3s da radę, ale D3/d700 już nie to prawda. Zwłaszcza w tematach ślubnych, gdzie wielkość odbitki jest jednak obraniczona, nawet prezentacja w rozdzielczości fullHD wiele wybacza, w większości przypadków skrajnie wysokie iso można w PP wystylizować, albo przekonwertować na ziarniste B/W.
    edit:
    D3s jest świetnym aparatem, ale przyrost swobody jaką nam daje w stos. do d3,w zakresie operowania światłem zastanym jest znacznie mniejszy, niż ten jaki oferuje D3 względem d300. No chyba że ktoś robi większość zdjęć w kopalni
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 18-06-2010 o 15:53
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Faktycznie z tym D300 odrobinkę się zapędziłem ale nadal twierdzę że przy konfrontacji D3/D700 obrazek wynikowy będzie taki sam. Jeśli chodzi o zmianę szkieł a noszenie 2 korpusów na ramieniu ja osobiście wolę zmienić szkło. Owszem 2 body na ślubie jest niezbędne ale w torbie jako zapas w razie awarii pierwszego. Takie jest moje zdanie. Co nie znaczy że musicie się z nim zgadzać.
    Uważam również że do ślubniaków nie warto inwestować w D3 tylko raczej w 2x D700 lub D700 i D300 jak ktoś np. ma zestaw cropowych szkieł. Ale to tez tylko moje zdanie.

Domyślnie

Faktycznie z tym D300 odrobinkę się zapędziłem ale nadal twierdzę że przy konfrontacji D3/D700 obrazek wynikowy będzie taki sam. Jeśli chodzi o zmianę szkieł a noszenie 2 korpusów na ramieniu ja osobiście wolę zmienić szkło. Owszem 2 body na ślubie jest niezbędne ale w torbie jako zapas w razie awarii pierwszego. Takie jest moje zdanie. Co nie znaczy że musicie się z nim zgadzać.
    Uważam również że do ślubniaków nie warto inwestować w D3 tylko raczej w 2x D700 lub D700 i D300 jak ktoś np. ma zestaw cropowych szkieł. Ale to tez tylko moje zdanie.
    D3 i D700 dadzą taki sam obrazek, odnośnie posiadania dwóch puszek to dla mnie jest to niesamowicie wygodna sprawa i zdecydowanie wolę zrobić fotkę puszką wiszącą na drugim ramieniu niż niż przepinać szkło, natomiast odnośnie tego czy lepiej mieć D3 czy D700 na ślubach, mimo posiadania D700 wolałbym D3, bo chociaż cięższy i nie miałem problemu z kartami w D700, to jednak slot na 2 karty do mnie mocno przemawia, bo czasem miewam koszmary, że pada mi karta po ceremonii i nie mam z niej żadnych zdjęć
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów