Szukaj
Zamysł fajny, ale technicznie poległo. Uokropne przepały...
NEX 5N i M42
"Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."
A mnie się podoba 1, 2, 4 (no jedyneczkę to bym może lekko wyprostował)
I mój Maciek świetnie pozuje - dziś dostanie za to bułkę z masłem![]()
![]()
Ja będe na nie niestety. Nie podobają mi się kadry i obróbka - wiadomo to kwestia gustu, ja na nie. Ponadto nie panujesz nad światłem, widać na tych zdjęciach dużo brzydkich niepotzrbnych cieni - szczególnie 4 i 6. Skóra przez to światło wygląda na różnokolorową, ma plamy cienia, która nieładnie wyglądają - naprzykład dekolt na 6. Pozdrawiam.
Z masłem?!? Szaleństwo!
Ok, dzięki za rzeczową wypowiedź.
Co do światła/cieni: celowo nie robiłem bardzo miękkiego światła, bo mi tu nie pasowało. Chciałem dość ostre, może trochę przesadziłem, może nie jest w 100% jak chciałem, ale nie będę za nie przepraszał - taki był zamysł. Nie będę też bronił wspomnianych wcześniej przepałów jak Rejtan niepodległości, bo co dla jednych jest przepałem dla innych jest po prostu bardzo jasnym światłem. Granica kilkuprocentowa, kwestia preferencji w większości wypadków.
Zdaję sobie sprawę, że może się to nie podobać. Ale celem wrzucenia go na forum było m.in. sprawdzenie, czy znajdą się osoby, którym coś z tej sesji się jednak spodoba, czy też nie podoba się nikomu. Tą konkretną sesję właściwie traktuję jako wprawkę. Dlatego też szczególnie chętnie przyjmę komentarze w każdą stronę, byle coś z nich wynikało - tak jak z powyższych, za które dziękuję.
N
Jak dla mnie nie mają klimatu bokserskiego, zdjęcia niedopracowane np: na jedynce, dwa statywy w tle![]()
Ale słuchaj, ja też widzę przepały, i to mocne. Może rzecz w kalibracji monitora?
Nie tyle chodzi o to by nie było kontrastowo i ostro, ale by złapać światło też jakoś sensownie. Ono ma zagrać ciekawie, zrobić klimat. Tu tak się nie stało. Plamy światła są niemal przypadkowe, nierówne, nieładne. Nudne i słabe kadry. Pies fajny i zdjęcie z nim wyjątkowo się wyróżnia. Bardzo dobra kompozycja (!), ale znów fatalne światło.
Skontaktuj się z nami