Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Kasia

Domyślnie Kasia

Witam

Mój debiut na forum, zapraszam:

P.S. Posiadam lustrzankę niecały miesiąc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzegorzzz Zobacz posta
    Posiadam lustrzankę niecały miesiąc
    Nie chodzi o "posiadanie" tylko o umiejętność posługiwania się nią... Poćwicz jeszcze i poprzeglądaj zdjęcia na tym forum
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

No to tak żeby Cię nie zrazić.
    Jak dla mnie jest to zwykły pstryk jak przechodziłeś ulicą. Niestety ale jestem na wielkie NIE. No i tak jak to copyman powiedział. Poćwicz i przeglądaj dział portret. Znajdziesz tam wiele pomysłów uwag jak robić i jak nie robić portretów. A tego tam jest naprawdę mnóstwo. Oglądaj uważnie czytaj komentarze a dopiero wtedy zrozumiesz na czym polegają portrety. Nie chcę Cię tu urazić tylko pomóc. Czytaj, oglądaj, ćwicz a za jakiś czas będzie lepiej
    Zawsze może być lepiej, ale cieszmy się tym, co mamy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Klausik Zobacz posta
    Czytaj, oglądaj, ćwicz a za jakiś czas będzie lepiej
    no to wszystko w temacie.
    jedno zdanie wyczerpało temat-rzekę
    D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szelass Zobacz posta
    no to wszystko w temacie.
    jedno zdanie wyczerpało temat-rzekę
    Niop

Domyślnie

Przyjmuje te uwagi tylko chciałbym usłyszeć coś bardziej konkretnego, np czemu to zdjęcie nie jest portretem ( tak odczytuje słowa "Oglądaj uważnie czytaj komentarze a dopiero wtedy zrozumiesz na czym polegają portrety" )?
    Czy gdybym wrzucił zdjęcie wykadrowane do twarzy to ocena byłaby inna czy jak bo nie rozumiem. Zdaje sobie sprawę oczywiście z tego, że to zdjęcie nie dorównuje zdjęciom z profesjonalnych sesji.

Plus chętnie usłyszałbym jakieś uwagi odnośnie samej technicznej strony zdjęcia (kolor, obróbka itp)

Domyślnie

Za dużo prawej strony - odnośnie kadrowania , kolor... od biedy może być , cięcie ręki i dość nieciekawy sposób pokazania modelki to już inna bajka. A obróbka... Była wogóle jakakolwiek obróbka ?

p.s. zdjęcie to jest portretem tak btw Troszkę może technicznie słabym. Taki "pstryk" wycieczkowo-spacerowy jak to Klausik nazwał.
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

kadr nieforemny strasznie.. babke na prawo i ciac powietrze nad glowa i bylboy lepiej
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

no mi tez od razu rzuciło się w oczy:
    -ucięta ręka
    -zbyt dużo prawej strony
    Tomek
    Nikon DXX + szkiełko+ drugie szkiełko + trzecie... świtełko i jakieś tam klamoty

Domyślnie

Jakbyś zrobił dwa kroki w lewo, trochę inaczej skadrował - byłoby całkiem ok.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów