Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Łeba ......

Domyślnie

Nawet jak się "nie składa" ,to Jaśkowi.."coś tam" wyjdzie.....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Dlaczego na każdym zdjęciu piasek ma inny kolor ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldek Zobacz posta
    Dlaczego na każdym zdjęciu piasek ma inny kolor ?
    Waldku to jest podiobnie jak na Twoich fotach z ostrością, u mnie fuszera - a tak poważnie (u mnie oczywiśćie) ostatnie zdjęcie było zrobione z innego miejsca inny kat padania światła i po prostu nie mogłem znależć właściwego WB identycznego jak dla jedynki i dwójki - zatem fotka została zrobiona jaśniej i w innej tonacji

Domyślnie

Pytam bez złośliwości. Wiesz, że wobec starszych jestem pełen szacunku.

Mam ten problem przy pokazywaniu serii zdjęć.
    Uważam, że różnice w kolorystyce i tonacji zdjęcia są dopuszczalne podczas zmiany czasu i przestrzeni w jakiej robimy zdjęcie.
    Ale czasami tak jest, że fotki robione w identycznych warunkach nie potrafię doprowadzić do jednolitej tonacji.

Stąd pytanie, czy to jest do przyjęcia ?
    Ostatnio edytowane przez waldek ; 05-06-2010 o 10:20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldek Zobacz posta
    Pytam bez złośliwości. Wiesz, że wobec starszych jestem pełen szacunku.

Mam ten problem, przy pokazywaniu serii zdjęć.
    Uważam, że różnice w kolorystyce i tonacji zdjęcia są dopuszczalne jak zmieniamy miejsce i robimy w innym czasie.
    Ale czasami tak jest, że fotki robione w identycznych warunkach nie potrafię doprowadzić do jednolitej tonacji.

Stąd pytanie, czy to jest do przyjęcia.
    przecież jestem młodszy co do przyjęcia to zależy od przyjmującego
    a tak na poważnie napisałem jak było w poscie wyżej, zresztą sam wiesz jakie tym razem były w Łebie warunki
    niejednokrotnie jest tak ze powtarzalność zdjęć z tego samego miejsca jest trudna do powielenia szczególnie przy tele, wąski wycinek miejsca ma inny kąt padania swiatła (szczególnie przy zmianie miejsca) i trzeba się namęczyć żeby osiągnąć taką samą tonację i kolorystykę (oczywiście wszystko powinno być tak samo no ale nikt nie jest doskonały - niestety ), wówczas rodzi się pytanie czy pokazywać takie zdjęcie w serii czy też nie, dla mnie jest to zrozumiałe i ja pokazałem narażając się na takie właśnie pytania, a że nie widzę w tym nic złego to odpowiadam

Domyślnie

1 jest fajna,podoba mi się kadr i światelko

Pozdrawiam
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

Jedynka jest dla mnie najbardziej wymowna.

Wiem,że nie każda fotka się nadaje ale w tym przypadku akurat jestem bardzo ciekawa efektu BW.
    NIKON - system

Domyślnie

W calym zestawieniu swiatlo zrobilo swoje i to jest plusem... Kadry tez mi sie podobaja (czytaj: bez faworyta)
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurek1906 Zobacz posta
    Brak nieba zupełnie nie przeszkadza.Obłoczki czy inne takie raczej by zepsuły klimat zdjęcia.
    Tak jw. Foty podobają się.

Domyślnie

Ładne, delikatnie podane kadry.
    Dla mnie jedyneczka najlepsza za sprawą faktury i światła ścielącego sie po podłodze.
    Serdeczne dzięki za odwiedziny .

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów