Nawet jak się "nie składa" ,to Jaśkowi.."coś tam" wyjdzie.....![]()
Szukaj
Nawet jak się "nie składa" ,to Jaśkowi.."coś tam" wyjdzie.....![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
Dlaczego na każdym zdjęciu piasek ma inny kolor ?
Waldku to jest podiobnie jak na Twoich fotach z ostrością, u mnie fuszera - a tak poważnie (u mnie oczywiśćie) ostatnie zdjęcie było zrobione z innego miejsca inny kat padania światła i po prostu nie mogłem znależć właściwego WB identycznego jak dla jedynki i dwójki - zatem fotka została zrobiona jaśniej i w innej tonacji
![]()
Pytam bez złośliwości. Wiesz, że wobec starszych jestem pełen szacunku.
Mam ten problem przy pokazywaniu serii zdjęć.
Uważam, że różnice w kolorystyce i tonacji zdjęcia są dopuszczalne podczas zmiany czasu i przestrzeni w jakiej robimy zdjęcie.
Ale czasami tak jest, że fotki robione w identycznych warunkach nie potrafię doprowadzić do jednolitej tonacji.
Stąd pytanie, czy to jest do przyjęcia ?
Ostatnio edytowane przez waldek ; 05-06-2010 o 10:20
przecież jestem młodszy![]()
![]()
co do przyjęcia to zależy od przyjmującego
![]()
a tak na poważnie napisałem jak było w poscie wyżej, zresztą sam wiesz jakie tym razem były w Łebie warunki
niejednokrotnie jest tak ze powtarzalność zdjęć z tego samego miejsca jest trudna do powielenia szczególnie przy tele, wąski wycinek miejsca ma inny kąt padania swiatła (szczególnie przy zmianie miejsca) i trzeba się namęczyć żeby osiągnąć taką samą tonację i kolorystykę (oczywiście wszystko powinno być tak samo no ale nikt nie jest doskonały - niestety ), wówczas rodzi się pytanie czy pokazywać takie zdjęcie w serii czy też nie, dla mnie jest to zrozumiałe i ja pokazałem narażając się na takie właśnie pytania, a że nie widzę w tym nic złego to odpowiadam![]()
1 jest fajna,podoba mi się kadr i światelko
Pozdrawiam
Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje
Jedynka jest dla mnie najbardziej wymowna.
Wiem,że nie każda fotka się nadaje ale w tym przypadku akurat jestem bardzo ciekawa efektu BW.
NIKON - system
W calym zestawieniu swiatlo zrobilo swoje i to jest plusem...Kadry tez mi sie podobaja (czytaj: bez faworyta)
![]()
Ładne, delikatnie podane kadry.
Dla mnie jedyneczka najlepsza za sprawą faktury i światła ścielącego sie po podłodze.
Serdeczne dzięki za odwiedziny.
Skontaktuj się z nami