Witajcie!
Na wstępie chciałbym poprosić o nie linczowanie mnie i nie wypisywanie, że w necie znajdę tysiące podobnych wątków i porównań.
Zdecydowałem się na założenie tego wątku ponieważ chciałbym zasięgnąć opinii osób, które miały do czynienia z jedną i drugą puszką i mogły je testować w warunkach bojowych.
Więc do rzeczy: Zdarzyło mi się fotografować na kilku ślubach i mogę stwierdzić, że d90 nie do końca zaspokaja moje potrzeby.
Jeśli chodzi o zmianę na pełną klatkę to bardzo przyciąga mnie mała GO na szerszym kącie (przy podpięciu tego samego obiektywu mam szerszy kąt a GO zostaje).
Drugą sprawą jest AF i to jest chyba podstawowa sprawa. Stąd moje pytanie. Który z wymienionych sprzętów ma celniejszy i szybszy AF i czy poczuję dużą różnicę względem d90?
Jeśli chodzi o dylemat między tymi body to Canon bardzo przyciąga mnie oddawaniem żywych kolorów, tyle że nie wiem czy kiedyś będzie mnie stać na to żeby zakupić sobie zestaw eLek.
Nikon zaś przyciąga mnie tym, że już trochę sprzętu mam z tego systemu.
Zastanawiałem się jeszcze nad używką mkI ale chyba AF nie należy tam do najbardziej udanych...
A może któryś ze ślubniakowych pstrykaczy mi doradzi? Bo jak na razie to wybrałbym puszkę, która ma lepszy AF.
Szukaj

Skontaktuj się z nami